Άνδρος: “Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα” – Η μαρτυρία της οδηγού που βρέθηκε στο χείλος της προβλήτας

Διαβάζεται σε 3'
Άνδρος: “Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα” – Η μαρτυρία της οδηγού που βρέθηκε στο χείλος της προβλήτας
Στιγμιότυπο από το περιστατικό στην Άνδρο Glomex

Σοκάρει η μαρτυρία της οδηγού του ΙΧ που βρέθηκε στην άκρη της προβλήτας, στο λιμάνι της Άνδρου, όταν ο καπετάνιος του πλοίου σήκωσε τη μπουκαπόρτα και να αναχωρήσει.

Τα όσα τρομακτικά βίωσε στην προσπάθεια επιβίβασής της στο πλοίο στο λιμάνι της Άνδρου, όταν ο καπετάνιος του πλοίου αποφάσισε να σηκώσει τη μπουκαπόρτα και να αναχωρήσει, περιγράφει η οδηγός του ΙΧ που λίγο έλειψε να βρεθεί στη θάλασσα.

Μιλώντας στον Alpha, επέρριψε ευθύνες για την απόφαση να μπουν κανονικά επιβάτες και οχήματα εντός του πλοίου, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς.

“Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν, αλλά η ρόδα μου, η πίσω ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζεις αυτοκίνητα και κόσμο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς να κουμαντάρεις το πλοίο”, δήλωσε αρχικά η οδηγός.

Και συνέχισε λέγοντας: Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα, δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει, είχε χτυπηθεί, γιατί βλέπω ότι λένε πολλοί γιατί δεν έβαλα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί”.

Άνδρος: Γιατί ο πλοίαρχος αποφάσισε να αναχωρήσει

Έρευνα για το περιστατικό που σημειώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης στην Άνδρο, διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που αποτυπώνει την οργή του υπουργού για το νέο περιστατικό που αφορά ζήτημα ασφαλείας, η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. «Δεν είναι αποδεκτή καμία έκπτωση στα θέματα ασφαλείας από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες».

Παραθέτοντας όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Άνδρου, το υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνει ότι κατά τη διαδικασία επιβίβασης στο πλοίο ο πλοίαρχος του «SAONISOS» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου, όπως άλλωστε σάς είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή του συμβάντος το NEWS 24/7.

Το «SAONISOS» συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Καρύστου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός του ΙΧΕ που υπέστη υλικές ζημιές κατά του Πλοιάρχου και κατά παντός υπευθύνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καρύστου προέβησαν στη σύλληψη του πλοιάρχου για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Προανάκριση διενεργείται, δε, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου της Άνδρου.

Άνδρος: Η Saos Ferries σταματά τα δρομολόγια λόγω σύλληψης του καπετάνιου

Τα δρομολόγια των πλοίων της διακόπτει η εταιρεία “Saos Ferries”, ιδιοκτήτρια του πλοίου “SAONISOS”, ο καπετάνιος του οποίου συνελήφθη μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, διακόπτει τα δρομολόγιά της λόγω της σύλληψης του πλοιάρχου, ο οποίος και απολύθηκε υποχρεωτικά, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ενημερώνεται το επιβατικό κοινό που έχει αγοράσει εισιτήρια, να απευθυνθούν στα κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα