Άνω Πατήσια: Διαδηλωτές μπλόκαραν την έξωση της οικογένειας

Άνω Πατήσια: Διαδηλωτές μπλόκαραν την έξωση της οικογένειας
Έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχωρούν και η οικογένεια μένει στο σπίτι της, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με την έξωση που επιχειρήθηκε το πρωί στα Άνω Πατήσια, αλλά σταμάτησε χάρη στη δυναμική παρουσία δεκάδων πολιτών.

Διαδηλωτές που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (27/7), έξω από το σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας στα Άνω Πατήσια, στην οδό Πολυλά, κατάφεραν να αποτρέψουν την προγραμματισμένη έξωση.

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,

“Η αστυνομία φεύγει. Η οικογένεια θα μείνει στο σπίτι. Άλλη μια νίκη της γειτονιάς απέναντι στην βαρβαρότητα”.

Σημειώνεται ότι η έξωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τον νέο ιδιοκτήτη της κατοικίας, η οποία έχει εκπλειστηριαστεί ηλεκτρονικά για οφειλή κοινοχρήστων μόλις 881,42 ευρώ.

Ήδη από νωρίς το πρωί, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της οδού Πολυλά, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αυτή τη βίαιη πράξη. Μεταξύ τους, ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την “Λαϊκή Συσπείρωση”, μέλη του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 και η Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών”.

Όπως έγινε γνωστό, ισχυρή ήταν και η παρουσία της Αστυνομίας με 4 διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ έντονα σχολιάστηκε και η παρουσία 3 πυροσβεστικών οχημάτων, την ώρα που τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα καίνε ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν και σε ρίψη χημικών, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, με έναν από τους διαδηλωτές, ο οποίος πάσχει από αναπνευστικά προβλήματα, να παραλαμβάνεται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς ένιωσε έντονη δυσφορία.

Παράλληλα, βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειχναν τις προσπάθειες έξωσης να “σκληραίνουν”, αφού επιστρατεύτηκαν μηχανήματα, για να ξηλώσουν την πόρτα του διαμερίσματος.

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα 902.gr, σε επικοινωνία που είχαν στελέχη του ΚΚΕ, με την οικογένεια που βρίσκεται μέσα στο σπίτι η επιχείρηση έξωσης γίνεται και με την συνδρομή δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά, όπου με εργαλεία επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα, λέγοντας προκλητικά προς την οικογένεια που αντιστέκεται στο να βρεθεί στον δρόμο, να συνομιλήσουν με “τον ωραίο τρόπο”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα