Ανοιγμα συνεργασίας με Ινδία

Ανοιγμα συνεργασίας με Ινδία

Κατά την επίσημη επίσκεψη του στο Νέο Δελχί, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε συνεργασία σε υποδομές, τηλεπικοινωνίες, τουρισμό και πράσινη ανάπτυξη

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ομόλογό του στην Ινδία Μανμουχάν Σινγκ. Στην 40λεπτη ομιλία των ανδρών στο Νέο Δελχί οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν ενδεχόμενους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στις κατασκευές, στις υποδομές, στις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον τουρισμό, την πράσινη τεχνολογία, την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την υποστήριξη της Ελλάδας στο αίτημα της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης το θέμα της κλιματικής αλλαγής με το οποίο θα ασχοληθεί την Παρασκευή το διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στο Νέο Δελχί, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα οικονομίας της χώρας μας, ενημερώνοντας τον Ινδό ομόλογό του για την προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση “με δικά της μέσα”.

Δηλώσεις Παπανδρέου

Τη στήριξη των αδυνάτων και όσων ανήκουν στα μεσαία και χαμηλά στρώματα ανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το Νέο Δελχί και παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα προβή στη λήψη άμεσων μέτρων για εκείνους που δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

«Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος με τις δυσκολίες που περνάει η χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία».

Αιχμές άφησε για την προηγούμενη κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η αδυναμία και η έλλειψη βούλησης τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν τα σημερινά προβλήματα, τα οποία πληρώνουμε».

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι, με την οποία μεταξύ άλλων θα κάνουν αποτίμηση της παλαιότερης πρωτοβουλίας των έξι στην οποία μετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Ιντιρα Γκάντι.




 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα