Ανώτατος ιερέας “χοροστάτησε” στο παραδικαστικό

Ανώτατος ιερέας “χοροστάτησε” στο παραδικαστικό
Μ.Εβδομάδα,η εικόνα του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Ναύπλιο (φωτογραφία αρχείου),Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 (EUROKINISSI/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ) Eurokinissi

Ιερωμένος της ανώτατης ιεραρχίας κατηγορείται για συμμετοχή στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα. Πόσο πήγε το "παλτό" για την αθώωση του κατηγορούμενου "alter ego" του

Σύμφωνα με το “Βήμα”, έγγραφα που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης, αποκαλύπτουν πως ο εν λόγω κληρικός επεδίωξε, με τη διαμεσολάβηση άλλων προσώπων, την απαλλαγή 40χρονου ιερέα, κατηγορούμενου για κλοπή ιερής εικόνας από τη Νότιο Ελλάδα, το 2006.

Κληθείς να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα Εφετών, Ισ. Ντογιάκο, ο κληρικός σημείωσε ότι πράγματι είχε φροντίσει ώστε να μην τιμωρηθεί ο 40χρονος ιερέας, γιατί δεν υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την ενοχή του.

“Ομως δεν είπα σε οποιονδήποτε να προχωρήσουν σε παρέμβαση σε δικαστές που θα εκδίκαζαν την υπόθεσή του. Οσοι επικαλούνται το όνομα μου λένε ψέματα”, υποστήριξε.

Ο εισαγγελέας Εφετών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, ερευνά την υπόθεση δράσης κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν κυρίως δικηγόροι, κρατικοί υπάλληλοι και ιδιώτες το οποίο φέρεται να συνέστησε, από το 1997 ως σήμερα, 158 εταιρείες προκειμένου να ιδιοποιείται ακίνητα που εισέρχονταν σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Το ίδιο σύστημα ανθρώπων εμφανίζεται να έχει προσβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να εκδίδονται ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις, ενώ μία από αυτές τις ύποπτες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις αφορά στην κλοπή της ιερής εικόνας, την οποία επιχείρησε να πουλήσει ο 40χρονος ιερέας μαζί με έναν ιδιώτη στη Λαμία.

Μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, ο 40χρονος ιερέας υποστήριξε ότι είχε δώσει την εικόνα στον ιδιώτη, προκειμένου να την παραδώσει σε έναν συντηρητή στην Αθήνα κι αυτός προσπάθησε να την εμπορευθεί.

Στο πόρισμα της ΕΛΑΣ υπάρχουν αναφορές για “παρέμβαση” ενός πολιτικού μηχανικού, ενός αρχημανδρίτη και ενός συνεργάτη εκλιπόντος ανώτατου κληρικού, υπέρ της απαλλαγής του ιερέα.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες εμπλεκομένων στην υπόθεση, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το πόρισμα, αποκαλύπτουν το “ενδιαφέρον” τόσο του ιερωμένου όσο και του πολιτικού μηχανικού να αναφέρονται στο κόστος της αθώωσης του κατηγορούμενου, που ο πρώτος χαρακτήρισε “alter ego” του.

Σε μία από αυτές τις συνομιλίες, ο πολιτικός μηχανικός ακούγεται να λέει, ότι “αυτός που αποφασίζει στο δικαστήριο είναι δικός μας άνθρωπος, ο ιερέας αντιμετωπίζει κάθειρξη από οκτώ έως δέκα χρόνια, όμως μπορούμε να εξασφαλίσουμε την αθώωσή του. Ομως πρέπει να του πούνε τι κοστίζει το ‘παλτό'”, το οποίο οριζόταν στις 70.000 ευρω.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο ιερέας καταδικάστηκε τελικώς σε 3,5 χρόνια φυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα