“Ανθρώπινο λάθος” και το ατύχημα στα Σεπόλια

default image

Το πόρισμα του ΟΣΕ για την σύγκρουση συρμού του προαστιακού με τρένο του ΟΣΕ, απαλλάσει πλήρως την κυβέρνηση από τις δεδομένες ευθύνες της.

Σε “ανθρώπινο λάθος”, αποδίδει η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων, την σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με τρένο του ΟΣΕ στα Σεπόλια, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 50 τραυματίες.

Η επιτροπή, η οποία με εντολή του Υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, ολοκλήρωσε τάχιστα το πόρισμά της επιρρίπτοντας ευθύνες σε τρείς ανθρώπους, ξεχνώντας να αναφέρει τις δεδομένες ευθύνες της κυβέρνησης. Δεν είναι άλλωστε, κρυφό, ότι το προσωπικό του ΟΣΕ έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ ακόμα θα πρέπει να σημειωθεί πως η μείωση του προσωπικού και πιο συγκεκριμένα των μηχανοδηγών έχει οδηγήσει τους εναπομείναντες να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και έχουν οδηγήσει σε δραματική αύξηση των σιδηροδρομικών ατυχημάτων.  

Οι τρείς, στους οποίους καταλογίζονται από την επιτροπή του ΟΣΕ ευθύνες είναι με σειρά βαρύτητας ο Σταθμάρχης Λυκόπετρας, ο μηχανοδηγός του Προαστιακού αλλά και ο Σταθμάρχης Αθηνών. 

Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στις αντίστοιχες Υπηρεσίες του ΟΣΕ, προκειμένου να κινηθεί Διαδικασία μέσω Πειθαρχικού Συμβουλίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα