Αντιδήμαρχος Μαγούλας στο NEWS24/7: “Ο μεγάλος φόβος είναι οι ισχυροί άνεμοι”

Αντιδήμαρχος Μαγούλας στο NEWS24/7: “Ο μεγάλος φόβος είναι οι ισχυροί άνεμοι”
Φωτιά στην Αττική AP

Δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η Μαγούλα από τη φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια, διαμηνύει μέσω του NEWS24/7 ο αντιδήμαρχος. Ωστόσο, άπαντες είναι σε επιφυλακή, ιδίως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται, μιλώντας στο NEWS24/7, ο αντιδήμαρχος Μαγούλας, Μενέλαος Μίχας, για το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας από τα Δερβενοχώρια Βοιωτίας και κατευθύνεται προς την Μαγούλα Αττικής.

«Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα, είχαμε ένα πολύ δύσκολο βράδυ στο μέτωπο. Υπήρχε πιθανότητα να ξεφύγει η φωτιά και να απειληθεί ο οικισμός του Νέου Πόντου, κάτι ωστόσο που απετράπη» αναφέρει.

Όπως λέει, μάλιστα, υπήρξε σκέψη να εκκενωθεί ο οικισμός.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα τον ίδιο, η Μαγούλα δεν κινδυνεύει άμεσα από τις φλόγες, οι οποίες απέχουν περίπου 5 χιλιόμετρα. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική.

«Υπάρχει πολύ καπνός, και ο μεγάλος φόβος τώρα είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Άπαντες είμαστε σε επιφυλακή» καταλήγει, ευελπιστώντας τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Σημειώνεται πως, παρά τις πρωινές εναέριες ρίψεις, παραμένει το ενεργό μέτωπο. Η προσπάθεια, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, εστιάστηκε να μην ανοίξει πλευρικά και ιδιαίτερα ανατολικά προς Πάρνηθα.

Πόση Ελλάδα έχει καεί τα τελευταία 20 χρόνια;

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα