Απαγόρευση της ΕΛΑΣ σε διαμαρτυρία περιβαλλοντικών – φιλοζωικών οργανώσεων στο ΚΠΙΣΝ

Διαβάζεται σε 1'
ΚΠΙΣΝ
ΚΠΙΣΝ INTIME

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δεν τήρησαν τη νομοθεσία περί δημόσιων συναθροίσεων.

Η ΕΛ.ΑΣ., με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, προχώρησε στην απαγόρευση πραγματοποίησης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που είχε εξαγγελθεί για τις 5 το απόγευμα της Τρίτης (16/4), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από μέλη περιβαλλοντικών – φιλοζωικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δεν τήρησαν την σχετική νομοθεσία περί δημόσιων συναθροίσεων.

«Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα