Απανωτές εκρήξεις σε Πεντέλη και Βριλήσσια λόγω της φωτιάς – Βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Απανωτές εκρήξεις σε Πεντέλη και Βριλήσσια λόγω της φωτιάς – Βίντεο
ERTNEWS.GR

Συνεχείς είναι οι εκρήξεις σε αποθήκη ξυλείας στην Πεντέλη και σε εργοστάσιο στα Βριλήσσια, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά.

Εκτός ελέγχου είναι το πύρινο μέτωπο της Πεντέλης, όπου εναέρια μέσα πραγματοποιούν τις τελευταίες ρίψεις πριν πέσει το φως του ήλιου.

Λίγο μετά τις 19:30 ακούστηκαν εκρήξεις σε αποθήκη ξυλείας όπου επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι. Μάλιστα, ήταν τόσο έντονες και συνεχείς που ανάγκασαν τους πυροσβέστες να υποχωρήσουν, καθώς οι φλόγες ξεπερνούσαν ακόμη και τα 20 μέτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκάνε φιάλες υγραερίου από το εν λόγω κατάστημα.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή των Βριλησσίων είναι σε εξέλιξη φωτιά σε εργοστάσιο στην Αναπαύσεως, κοντά στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Η φωτιά κατάφερε να μπει στο εργοστάσιο και να βρει καύσιμη ύλη με αποτέλεσμα να σηκωθεί πυκνός μαύρος καπνός, καθώς και εκρήξεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, άλλωστε τα κύρια μέτωπα της φωτιάς εντοπίζονται αυτή τη στιγμή σε:

  • Νταού Πεντέλης
  • Παλιά και Νέα Πεντέλη
  • Μαραθώνα προς Γραμματικό
  • Διόνυσο και
  • Πάτημα Βριλησσίων

Καλύτερη είναι η εικόνα σε Αφίδνες και Καλέντζι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στη μάχη με τις φλόγες, δε, επιχειρούν 702 πυροσβέστες και 199 οχήματα και εθελοντές. Από αέρος επιχειρούν 35 εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 3 για τον συντονισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα