Απάτη ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες – Μία προφυλάκιση

Διαβάζεται σε 2'
Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ
Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ InTime

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά εκ των 17 συλληφθέντων για την υπόθεση απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ. Προσωρινά κρατούμενος ο επονομαζόμενος “Μισέλ”.

Μία προφυλάκιση «μετρά»  η υπόθεση απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απολογίας των επτά από τους 17 συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο επονομαζόμενος «Μισέλ», ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο που φέρεται ότι έβρισκε τα ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, ενώ συγχρόνως είχε το ρόλο διακινητή των φαρμάκων σε τρίτα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων κατά την κατηγορία, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές γιατρούς.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν απολογηθεί και οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι. Από αυτούς, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ οι δύο και πέντε χιλιάδες ο έτερος, ενώ οι άλλοι τρεις χωρίς κανέναν όρο.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται στην δίωξη στην οποία περιλαμβάνονται οκτώ βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι, κυρίως γιατροί και ιδιοκτήτες φαρμακείων, έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο Πέμπτη (19/9).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα