Απεργία πείνας και αίτημα αποφυλάκισης από τη Βίκυ Σταμάτη

Απεργία πείνας και αίτημα αποφυλάκισης από τη Βίκυ Σταμάτη
Σήμερα κλήθηκε για απολογία στον ανακριτή η σύζυγος του πρώην Υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκη Σταμάτη,Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσαν οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη που συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε μετά την προφυλάκισή της

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως αναφέρουν άνθρωποι που την έχουν συναντήσει, η Βίκυ Σταμάτη που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δηλώνει αποφασισμένη να τη συνεχίσει μέχρις εσχάτων.

Έχει μάλιστα ενημερωθεί και η διεύθυνση των φυλακών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ώστε αν χρειαστεί να εξεταστεί από γιατρό και να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η Βίκυ Σταμάτη ξεκίνησε απεργία πείνας λίγες ώρες αφού πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την άδικη, όπως χαρακτηρίζει, προφυλάκισή της.

Μπροστά στην απόφασή της να συνεχίσει την απεργία πείνας, όπως αναφέρουν “Τα Νέα”, οι συνήγοροί της Βασίλης Χειρδάρης και Θεόδωρος Ζευκιλής αποφάσισαν να καταθέσουν σήμερα κιόλας αίτηση αποφυλάκισης.

Βασικό τους επιχείρημα είναι το ανήλικο παιδί του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, το οποίο ζει χωρίς τους γονείς του που είναι στη φυλακή.

“Εγώ υπήρξα καλή σύζυγος και καλή μητέρα” ήταν το μότο της Βίκυς Σταμάτη, η οποία, όπως προκύπτει από την απολογία της, προέταξε την αμέριστη αγάπη και την εμπιστοσύνη της στη σοφία του συζύγου της, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό τις δύσκολες ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με τις διαδικασίες αγοράς του νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Όταν μάλιστα ερωτήθηκε από τον δικαστή Γαβριήλ Μαλλή για το περίφημο έμβασμα των 3 εκατομμυρίων δραχμών, που κατά ομολογία της θείας της και κατηγορουμένης στην ίδια υπόθεση Αικατερίνη Σταμάτη, κατατέθηκε από την offshore Torcaso κατ’ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου, εκείνη δήλωσε άγνοια.

“Δεν είμαι η “εξομολόγος” του συζύγου μου και δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια γραμμή της άγνοιας για τις επίμαχες αγοραπωλησίες των ακινήτων κινήθηκαν ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, και η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης, αν και γυμναστής στο επάγγελμα, έγινε για τρία χρόνια “εργολάβος”, αναλαμβάνοντας την επιστασία των εργασιών στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, “γιατί η αδερφή μου ήταν ευαίσθητη την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ είχε μεγάλη ευαισθησία και μετά τη γέννα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα