Απίστευτο περιστατικό στην Καστοριά: Μινκ έκοβε βόλτες στις τουαλέτες των σπιτιών – Ανάστατοι οι κάτοικοι

Απίστευτο περιστατικό στην Καστοριά: Μινκ έκοβε βόλτες στις τουαλέτες των σπιτιών – Ανάστατοι οι κάτοικοι
Μινκ Shutterstock

Το ζωάκι εντοπίστηκε αρχικά σε μπάνιο ισογείου σπιτιού, ενώ, λίγη ώρα αργότερα ξεπρόβαλλε από τη λεκάνη σε τουαλέτα άλλου παρακείμενου σπιτιού.

Διέξοδο από την τουαλέτα δύο ισόγειων σπιτιών βρήκε ένα μινκ στην Καστοριά που κατάφερε να εισχωρήσει στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και να περάσει σε οικιακό δίκτυο.

Το μινκ αναστάτωσε τους κατοίκους της γειτονιάς όπου αρχικά εντοπίστηκε σε μπάνιο ισόγειου σπιτιού. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς που μετέβη στο σημείο, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το εντοπίσουν ψάχνοντας εξονυχιστικά το μικρό μπάνιο αλλά δεν μπόρεσαν να το βρουν.

“Μού προξένησε ενδιαφέρον η αναφορά του πυροσβέστη ότι ήταν βρεγμένο ενώ νερά πουθενά στο μπάνιο”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έκανε και γνωστό το περιστατικό.

Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα που αφορούσε την ίδια γειτονιά τρία σπίτια πιο κάτω. Μία κυρία, πηγαίνοντας στο μπάνιο της είδε ένα ζωάκι να βγαίνει από τη λεκάνη της τουαλέτας! “Εδώ πρέπει να κατανοήσουμε ότι το μινκ έφυγε απ’ το ένα σπίτι, κατέβηκε στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και ξανά μπήκε σε οικιακό δίκτυο”, αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι η ιδιοκτήτρια του δεύτερου σπιτιού κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της βλέποντας το ζώο να ξεπροβάλει από τη λεκάνη και να πηδάει έξω, κατεβάζοντας το καπάκι για να μην ξαναφύγει.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να περισυλλέξουν το μικρόσωμο ζώο. Πάντως, όπως εκτιμά ο κ. Παναγιωτόπουλος, “πιθανότατα τα μινκ μπορούν να μπουν και να σκαρφαλώσουν στο αποχετευτικό αφού υπάρχουν υπολείμματα στα τοιχώματα”, προτείνοντας σε όλους καλού-κακού, πριν από τη χρήση της τουαλέτας «”α τραβούν το καζανάκι”.

Η ανάρτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα