Από αυτανάφλεξη η φωτιά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. 12 άτομα στο νοσοκομείο

Από αυτανάφλεξη η φωτιά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. 12 άτομα στο νοσοκομείο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας. Στα 12 έφτασαν τα άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο (vid+pics)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς, που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής (09/11) στην 4η μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας.

Ο έντονος καπνός δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο θεωρούν ότι σύντομα θα την σβήσουν ολοσχερώς. Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, εκτιμάται ότι προκλήθηκε από αυτανάφλεξη λιγνιτόσκονης ή καλωδίων.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ατόμων που διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας ανέρχεται σε 12. Πρόκειται για εργαζομένους της ΔΕΗ.

Όλοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους ενώ ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Παπανικολάου” για περαιτέρω νοσηλεία. Η κατάσταση των 11 που νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο, κρίνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ικανοποιητική. 

 

Πληροφορίες από kozan.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα