Αποκλεισμένο παραμένει από τους αγρότες το τελωνείο των Ευζώνων

Αποκλεισμένο παραμένει από τους αγρότες το τελωνείο των Ευζώνων
Farmers block the road next to Thessaloniki International Airport, protesting about hikes in taxes, gas prices and social security contributions in Thessaloniki, Greece on January 31, 2017. / , , 31 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κλειστό θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, το τελωνείο Ευζώνων, στον κόμβο της Ειδομένης. Νέο μπλόκο στήνεται στη Λάρισα

Κλειστή μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 τουλάχιστον, θα παραμείνει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο τελωνείο που βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όπως αποφάσισε σε γενική της συνέλευση η συντονιστική επιτροπή αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι θα καθοριστεί σε νέα συνάντηση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε οι συντασσόμενοι με την συντονιστική Κεντρικής Μακεδονίας να μην συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σε ένδειξη καλής θέλησης, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο σημείο αποφάσισαν να επιτρέψουν τη διέλευση των 57 φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, και με αίτημά τους στις αστυνομικές δυνάμεις, ζήτησαν για όσους επιχειρούν προς το τελωνείο των Ευζώνων, να οδηγούνται στο εξής σε παρακαμπτήριους δρόμους και προς το τελωνείο της Δοϊράνης.

Μπλόκο και στην Ε.Ο Λάρισας-Τρικάλων

Ακόμα ένα μπλόκο στη περιοχή της Λάρισας ετοιμάζεται να στηθεί την Πέμπτη από αγρότες στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα.

Τα τρακτέρ βρίσκονται ήδη στο κόμβο της Ραχούλας και ετοιμάζονται να κλείσουν την Πέμπτη την Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως οι αγρότες θα διακόψουν την κυκλοφορία της εθνικής οδού από 15:00 μέχρι 17:00.

Ακόμη, αγρότες της ευρύτερης περιοχής του δήμου Φαρκαδόνας, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην  άκρη του οδοστρώματος στην αερογέφυρα Πετροπόρου, στην εθνική οδό Τρικάλων -Λάρισας. Αύριο θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

(Φωτογραφία Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα