Απολογήθηκαν οι υπεύθυνοι της Κλινικής “Ταξιάρχαι”

Απολογήθηκαν οι υπεύθυνοι της Κλινικής “Ταξιάρχαι”
Η κλινική "Ταξιάρχαι" Eurokinissi

Οι πέντε κατηγορούμενοι κατηγορούνται για το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση διασποράς του κορονοϊού στην Κλινική “Ταξιάρχαι”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητικός Διευθυντής και τέσσερις θεράποντες ιατροί απολογήθηκαν για το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορονοϊού, ενώπιον του ανακριτή Χρ. Παπαδήμα, και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε τρεις επιβλήθηκαν οι όροι της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους από 6.000 έως 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ σε δύο δεν ορίστηκε κανένας περιοριστικός όρος. Κατά την απολογία τους, φέρονται να υποστήριξαν ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την μη μετάδοση του κορονοϊού.

Οι συνήγοροι τους Μιχαλης Δημητρακόπουλος, Παναγιωτης Καρκούλας , Γιαννης Παπαριστείδης, δήλωσαν ότι αποδομήθηκε το κατηγορητήριο, καθώσ και ότι ”η επέλαση του κορονοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας”.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος υπευθύνων και γιατρών της κλινικής “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι είχε ασκηθεί πριν περίπου ένα χρόνο κακουργηματική ποινική δίωξη. Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα