Απόστολος Λύτρας: Από την Ευελπίδων στις φυλακές Κορυδαλλού

Διαβάζεται σε 3'
Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας οδηγείται με αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώπιον του εισαγγελέα
Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας οδηγείται με αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώπιον του εισαγγελέα EUROKINISSI

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας, αφού νωρίτερα βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης

Εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος οδηγείται στη φυλακή.

Παράλληλα, ο ποινικολόγος βρέθηκε και ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, από τον οποίο αφέθηκε τυπικά ελεύθερος ως προς το σκέλος της μήνυσης που κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγόπουλου.

Η δικογραφία αυτή θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών η οποία λόγω της ειδικής δωσιδικίας του κατηγορούμενου, είναι αρμόδια να ασκήσει ή μη ποινική δίωξη.

Ο ποινικολόγος μεταφέρθηκε στην “Ευελπίδων” το πρωί της Πέμπτης (20/06) με περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας όπου και κρατήθηκε το βράδυ σε ειδικό χώρο.

Το απόγευμα της Τετάρτης (19/06), μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε – για λόγους ασφαλείας – στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας.

Σημειώνεται ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης εκδόθηκε χθες σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μήνυση κατά της συζύγου του κατέθεσε ο Λύτρας

Αφού προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης την Τετάρτη, ο Απόστολος Λύτρας υπέβαλε μήνυση σε βάρος της κατηγορώντας τη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης. Ωστόσο, οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, επομένως δεν κρατήθηκε.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, ο Απόστολος Λύτρας είπε: “δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό επεισόδιο. Πραγματικά απορώ. Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο και πήγανε μόνα τους τα παιδιά, έχοντας μία άριστη σχέση με τη Σοφία, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι”.

“Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε πολύ καλή σχέση όπως και με τον δικηγόρο”, πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Δεν θα έβαζα ποτέ εγώ να απειλήσει κανείς τη γυναίκα μου. Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα, έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή”, είπε ο Λύτρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα