Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Ηρακλείου

Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Ηρακλείου
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (EUROKINISSI / ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ) Eurokinissi

Εκτονώνεται η κατάσταση, καθώς οι αγρότες έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα φορτωθούν τα προϊόντα τους

Εκτονώνεται η κατάσταση στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής να αποχωρούν, αφού προηγουμένως απέσπασαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι με τα πρώιμα κηπευτικά θα φορτωθούν στο πλοίο το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης στο χώρο του λιμανιού μπήκαν τελικά άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά στα εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας.

Νωρίτερα, υπήρξε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες στο πλοίο και στο σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι ναυτεργάτες, με τους τελευταίους να απαντούν με ρίψεις νερού.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ο λιμενάρχης. Στο σημείο έσπευσε το  ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει ωστόσο λόγω του στενού κλοιού των αγροτών και της γενικευμένης αναταραχής η διέλευση του ασθενοφόρου παρεμποδίστηκε και δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (EUROKINISSI / ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ) Eurokinissi

 

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία αγρότη από την Ιεράπετρα ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο καπετάνιος του πλοίου Blue Horizon, έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί από την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι από τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες,κάτι που δεν επιβεβαιώνει το λιμενικό.

Σύμφωνα με το ΥΕΝ το πλοίο έδεσε, για λόγους ασφαλείας, σε άλλο σημείο στο λιμάνι, ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς κιόσκι της ΑΝΕΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα