Αρνείται τη φοροδιαφυγή ο γνωστός τραγουδιστής – “Δεν με κάλεσαν για εξηγήσεις”

Διαβάζεται σε 2'
Αρνείται τη φοροδιαφυγή ο γνωστός τραγουδιστής – “Δεν με κάλεσαν για εξηγήσεις”
ISTOCK

Η πρώτη αντίδραση του γνωστού τραγουδιστή, σε βάρος του οποίου δόθηκε εντολή για έρευνα για φοροδιαφυγή.

Απάντηση μέσω των δικηγόρων του Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου έδωσε ο γνωστός τραγουδιστής στην έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός τραγουδιστής αρνείται ότι έχει φοροδιαφύγει, ενώ δηλώνει ότι δεν κλήθηκε ποτέ για εξηγήσεις.

“Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου”, ανέφερε στη δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε στο στόχαστρο της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη η ανεξάρτητη αρχή έχει συντάξει πόρισμα στο οποίο προκύπτει ότι σε βάρος του σημαντικού λαϊκού τραγουδιστή υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση φοροδιαφυγής που σχετίζεται με άλλες επαγγελματικές του δραστηριότητες, πλην αυτές που σχετίζονται με το τραγούδι.

Ήδη, το πόρισμα της Αρχής βρίσκεται στην Εισαγγελία κατά του Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία εδώ και περίπου ένα μήνα διενεργεί προκαταρκτική εξέταση τόσο σε βάρος του τραγουδιστή όσο και σε βάρος συνεργατών του.

Έχει δεσμευτεί η περιουσία του τραγουδιστή

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει δεσμευθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή, έως το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν «παγώσει» οι προσωπικοί του τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και οι λογαριασμοί που συνδέονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Τέλος, δεσμευμένα εμφανίζονται τόσο τα σκάφη όσο και οι θυρίδες που βρίσκονται στο όνομά του.

Αφορμή για τον έλεγχο του τραγουδιστή, ο οποίος έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ παράλληλα με την δραστηριότητα του ως τραγουδιστή έχει αναπτύξει κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, στάθηκαν οι χαμηλές φορολογικές του δηλώσεις, οι οποίες φαίνεται πως άγγιζαν το ποσό των 50.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τα ενεργοποιηθούν οι φορολογικές αρχές πραγματοποιώντας αναλυτικό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα