Άρση μέτρων: Τραπέζια και μέσα από σήμερα – Αλκοόλ και μουσική στις παραλίες
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ανοίγουν μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ίντερνετ καφέ, καφενεία. Στις 15 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσουν εποχικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μουσεία και γυμναστήρια
- 06 Ιουνίου 2020 09:08
Τέλος η καραντίνα για χιλιάδες επιχειρήσεις από σήμερα, Σάββατο, με τη νέα άρση μέτρων.
Έτσι, χιλιάδες εστιάτορες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ξανά και τους κλειστούς χώρους των επιχειρήσεών τους για να σερβίρουν τους πελάτες τους.
Από σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου, θα επαναλειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι των εστιατορίων, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων ενώ θα επιτρέπεται ξανά το σερβίρισμα φαγητού σε κυλικεία και αναψυκτήρια. Θα επιτρέπονται, επίσης, και το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες.
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ανοίγουν μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ίντερνετ καφέ, καφενεία.
Στις 15 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσουν εποχικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μουσεία και γυμναστήρια, που θα ανοίξουν δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.
Τι ανοίγει σήμερα το Σάββατο 6 Ιουνίου
-η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
-η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
-η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
-η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
-οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο,
-οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.
Κανόνες λειτουργίας των εσωτερικών χώρων
Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:
Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων
Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους/σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα
Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.