Ασπρόπυργος: Επεισόδιο με τραυματισμούς αστυνομικών σε καταυλισμό

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Ομάδα ΟΠΚΕ δέχτηκε επίθεση από Ρομά στον Ασπρόπυργο, όταν μετέβησαν στο σημείο οι αστυνομικοί για να κάνουν παρατήρηση, για διατάραξη, καθώς κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν για γλέντι που γινόταν τα ξημερώματα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Αρχικά μία ομάδα ΟΠΚΕ που περιπολεί στην περιοχή, μετέβη σε οικία στον καταυλισμό για διατάραξη κοινής ησυχίας, καθώς γινόταν γλέντι και είχαν γίνει πολλές κλήσεις από κατοίκους της περιοχής στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στην οικία η ομάδα ΟΠΚΕ δέχτηκε σφοδρή επίθεση με ξύλα, πέτρες και αντικείμενα, με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να τραυματιστούν ελαφρά από την ρίψη αντικειμένων σε βάρος τους και ένας μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για του γίνουν ράμματα στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απομακρυνθούν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ενισχύσεις.

Η ομάδα που δέχτηκε την επίθεση ενισχύθηκε με τρεις ομάδες ΟΠΚΕ και προσέγγισαν εκ νέου την οικία όπου συνέλαβαν δύο εμπλεκόμενους με την επίθεση Ρομά και συγκεκριμένα ένας 31χρονος και μία 38χρονη. Το υπηρεσιακό όχημα υπέστη φθορές, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα