Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών

Στα χνάρια πολυμελούς και άρτια οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης Γεωργιανών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ, έφτασαν οι αρχές. Συνελήφθησαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί του Έβρου, που κέρδιζαν 3.500 ευρώ μηνιαίως ο καθένας

Πολυμελές κύκλωμα, που διακινούσε παράνομους μετανάστες από τη Γεωργία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξάρθρωσαν οι αρχές, προχωρώντας στη σύλληψη 22 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι και τέσσερις αστυνομικοί, που υπηρετούν στον Έβρο.

Πρόκειται για τρεις αρχιφύλακες και έναν υπαρχιφύλακα, οι οποίοι επέτρεπαν έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από 100 έως 500 ευρώ το άτομο, την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα, οδικώς από σημείο της μεθορίου. Το κέρδος που είχαν κάθε μήνα από την δραστηριότητά τους αυτή, εκτιμάται ότι φτάνει τουλάχιστον τα 3.500 ευρώ για τον καθένα. Σε τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα, παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χορών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία, δωροδοκία υπαλλήλου κατ΄εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος.

Για τα προαναφερόμενα αδικήματα κατηγορούνται, κατά περίπτωση, ακόμα 21 άτομα ενώ άλλα 28, εκ των οποίων τα 14 από τη Γεωργία και 14 ημεδσποί, κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, άλλοι 44 αλλοδαποί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το κύκλωμα από τον προηγούμενο Ιανουάριο ενέχεται σε 24 περιπτώσεις διακίνησης μεγάλου αριθμού μεταναστών προς την ελληνική επικράτεια. Η μεταφορά γινόταν άλλοτε πεζή και άλλοτε με χρήση τουριστικών λεωφορείων από την μεθόριο του Έβρου αλλά και με ταχύπλοα σκάφη από την Μαρμαρίδα της Τουρκίας προς τη Ρόδο. Η ίδια οργάνωση εμπλέκεται και σε 15 παλιότερες περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών μέσω του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Εργοστάσιο παραγωγής πλαστών εγγράφων

Η δραστηριότητα της οργάνωσης, ωστόσο, δεν περιοριζόταν μόνο στη διακίνηση παράνομων μεταναστών, καθώς είχε φτιάξει και “εργοστάσιο” παραγωγής πλαστών εγγράφων.

Πιο αναλυτικά, διέθεταν πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Άσυλο Αλλοδαπού και πλαστή βεβαίωση απέλασης για τη Γεωργία έναντι 50 ευρώ, βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου έναντι 200 ευρώ, βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου και βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης έναντι 50 ευρώ, πλαστή βεβαίωση εργασίας έναντι και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των γεωργιανών αρχών έναντι 50 ευρώ, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των Ελληνικών Αρχών και πλαστή Ελληνική, Ρουμανική ή Βουλγαρική ταυτότητα έναντι 400 ευρώ, πλαστό διαβατήριο έναντι 800 ευρώ, πλαστές σφραγίδες εισόδου ή εξόδου που τίθενται σε διαβατήριο, έναντι 50 ευρώ έκαστη και πλαστή άδεια θεώρησης εισόδου (Visa) έναντι 400 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα πλαστά έγγραφα αποστέλλονταν και σε Γεωργιανούς, που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σουηδία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα