Αστυνομικός έπαιρνε αναρρωτικές για να δουλεύει σε μπαρ

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Ο 31χρονος αστυνομικός έπαιρνε μακρά αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις και δούλευε σε μπαρ στην Μύκονο ως μετρ.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της Τετάρτης 24 Ιουλίου, 31χρονος υπαρχιφύλακας που υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες της Αθήνας, όπου δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ, καθώς προσπάθησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και να λάβει ακόμη μία μακρά αναρρωτική άδεια, από τις πολλές που είχε πάρει την τελευταία διετία, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της  ψευδούς κατάθεσης, χρήσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ περιλαμβάνεται σε αυτήν ακόμη ένας ιδιώτης ιατρός, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι ο ιδιώτης γιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού, ότι δήθεν έπασχε από οξεία οσφυαλγία και πέρυσι δούλευε σε μπαρ στη Μύκονο ως μετρ.

Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, είτε επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Ακολούθησε η διακριτική του επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του εμπλεκόμενου αστυνομικού, καθώς ενώ ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί καν να περπατήσει από τους πόνους, το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησε στα μπαράκια της Θεσσαλονίκης μέχρι τις πρωινές ώρες και το πρωί για να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής, προμηθεύτηκε ένα ζευγάρι πατερίτσες. Λίγο πριν φτάσει στο κτίριο περπατούσε με βήμα ταχύ και μόλις έφτασε… ξαφνικά κουτσάθηκε.

Μετά από την διαπίστωση της προφανούς κοροϊδίας, ο επίορκος αστυνομικός ακινητοποιήθηκε από τους συναδέλφους του, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και συνελήφθη έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο. Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα