ASUS Bamboo Series Notebook

ASUS Bamboo Series Notebook

Η ASUS φέρνει την πράσινη επανάσταση στην τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών με τη νέα σειρά Notebook “Bamboo Series”

Η ASUS φέρνει την πράσινη επανάσταση στην τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών με τη νέα σειρά Notebook “Bamboo Series”.

Η νέα σειρά Bamboo Series Notebook αποτελεί απτό παράδειγμα της δέσμευσης της ASUS να ενισχύει τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Η οργανική αφή, το αναζωογονητικό άρωμα και η μινιμαλιστική αισθητική του μπαμπού χαρίζει στο ASUS Bamboo Series notebook μια καθηλωτική αύρα πνευματικότητας, ζεστασιάς και γοητεία της παράδοσης που τα συνθετικά υλικά και ψυχρά, απρόσωπα μέταλλα θα μοχθήσουν να αντιγράψουν. Με κάθε άγγιγμα, οι χρήστες θα μπορούν να νιώσουν τη διαφορά – το μπαμπού προσφέρει μία στιγμιαία αίσθηση οικειότητας, όπως ακριβώς η αίσθηση που έχει κανείς όταν χαϊδεύει με τα ακροδάχτυλα κάποιο έπιπλο.

Η αίσθηση της εγγύτητας της φύσης μεταδίδεται ακόμα και όταν οι χρήστες αγγίζουν το touch pad. Τα αυθεντικά μοτίβα ινών μπαμπού στο touch pad δημιουργούν την αίσθηση ότι αγγίζετε ζωντανό μπαμπού. Ακόμα – όπως και κάθε κομμάτι αυθεντικής τέχνης – κάθε ASUS Bamboo Series notebook είναι μοναδικό, καθένα με το δικό του φυσικό μοτίβο που αναδεικνύεται όμορφα από την ιδιόκτητη διαδικασία κατασκευής της ASUS.

Ο αέρας ατομικότητας κάθε κομματιού μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω από αρκετές μεθόδους επεξεργασίας που προσδίδουν διαφορετικά χρώματα, ή από την εγχάραξη με λέηζερ ξεχωριστών σχεδίων στο επενδεδυμένο με μπαμπού κάλυμμα του ASUS Bamboo Series notebook. Το υπέρλεπτο ASUS Bamboo Series notebook διατίθεται τώρα σε δύο εκδόσεις: το μοντέλο των 12,1” που ζυγίζει 1,57 kg και το μοντέλο των 11,1” που ζυγίζει μόλις 1,25 kg. Και τα δύο φιλοξενούν επεξεργαστές Intel® Core™2 Duo και είναι εξοπλισμένα με DDRII RAM.

Η ισχύς του ASUS Bamboo Series notebook δεν είναι όλη εις βάρος του περιβάλλοντος. Αντίθετα, το ASUS Bamboo Series notebook – όπως και η νέα γενιά των ASUS notebook που κυκλοφόρησαν το δεύτερο μισό του 2008 – είναι εξαιρετικά αποδοτικά ως προς την ενέργεια, χάρη στην εφαρμογή της αποκλειστικής τεχνολογίας υπερυβριδικής μηχανής της ASUS, που είναι προϊόν του ολοκληρωμένου επανασχεδιασμού του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού, του λογισμικού και του BIOS από τους μηχανικούς της ASUS.

Η εντυπωσιακότερη επανάσταση της υπερυβριδικής μηχανής είναι ότι διαθέτει στους χρήστες τον έλεγχο που χρειάζονται για να αποκτήσουν το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης – είτε βελτιώνοντας την αποδοτικότητα ισχύος είτε ενισχύοντας την απόδοση με τον ίδιο τεχνολογικό πυρήνα. Αναφορικά με τη βελτίωση αποδοτικότητας ισχύος, η υπερυβριδική μηχανή μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεταξύ 35% και 70% σε σύγκριση με notebook με τις ίδιες προδιαγραφές αλλά χωρίς την τεχνολογία αυτή, και όμως επιτρέπει στους χρήστες να ενισχύσουν την απόδοση του συστήματός τους έως και 23%.

Αυτό επιτυγχάνεται με την έξυπνη παρακολούθηση των απαιτήσεων ισχύος των εξαρτημάτων του notebook και την αυτόματη προσαρμογή των επιπέδων ισχύος σε πραγματικό χρόνο ώστε να ταιριάζει με τις τρέχουσες ανάγκες κατανάλωσης, βελτιστοποιώντας έτσι τόσο την απόδοση του συστήματος όσο και την αποδοτικότητα της ισχύος. Επίσης προσφέρεται στους χρήστες η ευκαιρία επιλογής από έναν αριθμό προκαθορισμένων ρυθμίσεων διά χειρός έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι το notebook συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις χρήσης του ιδιοκτήτη.

Με τη συσσωρευμένη εξοικονόμηση ισχύος, η υπερυβριδική μηχανή μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 12,3 kg ανά notebook. Καθώς η ASUS αποστέλλει περίπου 6 εκατομμύρια notebook το χρόνο, αυτό σημαίνει έναν τεράστιο αριθμό 73,8 εκατομμυρίων κιλών μείωσης εκπομπών CO2 το χρόνο, κάτι που ισοδυναμεί με τη διάσωση 36 εκατομμυρίων δέντρων το χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα