Αθηνών-Κορίνθου: Νέο μήνυμα από το 112 μετά την ανατροπή βυτιοφόρου

Διαβάζεται σε 5'
Κατεδάφιση της γέφυρας μετά την ανατροπή βυτιοφόρου
Κατεδάφιση της γέφυρας μετά την ανατροπή βυτιοφόρου INTIME

Νέο μήνυμα του 112 ήχησε πριν από λίγο μετά την ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών Κορίνθου. Σε εξέλιξη η κατεδάφιση της γέφυρας.

Νέο μήνυμα του 112 ήχησε πριν από λίγο μετά την ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, το βράδυ της Παρασκευής (7/6), το οποίο προειδοποιεί για μεγάλες καθυστερήσεις και έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ολυμπία Οδό.

Συγκεκριμένα, προβλήματα παρουσιάζει η κυκλοφορία στην νέα Εθνικη Οδό κοντά στο σημείο ανατροπής του βυτιοφόρου, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο, έως το σημείο της αντιδρόμησης, με την παρουσία της τροχαίας να είναι έντονη και τα οχήματα να κινούνται πλέον σε 3 λωρίδες κυκλοφορίες για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Το μήνυμα του 112:

Η Τροχαία συνιστά επίσης στους εκλογείς, των οποίων η έξοδος γίνεται κανονικά, να αναχωρήσουν λίγο αργότερα προς τους προορισμούς τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης να επιδείξουν προσοχή, γιατί ως διαχωριστικό με το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας χρησιμοποιούνται κώνοι.

EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς που έλαβε στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ύψος της -75,5- χιλιομετρικής θέσης, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
  • Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού.
    Κόμβος Λουτρακίου μετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Στη παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Φωτιά στην Αθηνών Κορίνθου από ανατροπή βυτιοφόρου
Φωτιά στην Αθηνών Κορίνθου από ανατροπή βυτιοφόρου ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME NEWS

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

  • α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.
  • β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

Η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό αναμένεται να αποκατασταθεί από αύριο (09-06-2024) μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σε εξέλιξη η κατεδάφιση της γέφυρας

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου (8/6) οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας, όπου ανετράπη το βυτιοφόρο, καθώς κρίθηκε απαραίτητο από τους μηχανικούς που διενήργησαν έλεγχο στατικότητας στο σημείο.

Οι εργασίες καθαίρεσης έχουν ξεκινήσει ήδη με σφύρες και φορτηγά και για αυτό το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες, καθώς η κατεδάφιση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Η άμορφη μάζα σιδερικών που είχε απομείνει από το βυτιοφόρο στο σημείο, απομακρύνθηκαν επιτυχώς.

Υπενθυμίζεται πως το βυτιοφόρο εξετράπη της πορείας του και ντελαπάρισε, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε και φωτιά.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου

Στη σύλληψη του οδηγού του βυτιοφόρου προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα