Αθηνών-Κορίνθου: Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός του βυτιοφόρου που προκάλεσε τη φωτιά

Διαβάζεται σε 4'
Αθηνών-Κορίνθου: Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός του βυτιοφόρου που προκάλεσε τη φωτιά
INTIME NEWS

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου που προκάλεσε τη φωτιά, μετά την ανατροπή του, στην Αθηνών-Κορίνθου. Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο.

Στη σύλληψη του οδηγού του βυτιοφόρου το οποίο ανετράπη και στη συνέχεια έπιασε φωτιά, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού, προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Προηγουμένως, ο ίδιος απεγκλωβίστηκε σώος, αν και έφερε κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Στη συνέχεια, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

Σημειώνεται πως, οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ιδιαίτερα υψηλό θερμικό φορτίο ήταν μεγάλες, ιδιαίτερα στη γέφυρα, η οποία αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί.

Η εν λόγω απόφαση προέκυψε ύστερα από επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών στο σημείο, Νίκου Ταχιάου, μαζί με μηχανικούς του υπουργείου, οι οποίοι και διενήργησαν έλεγχο στατικότητας στη γέφυρα, με κλιμάκια Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.

Οι εργασίες καθαίρεσης έχουν ξεκινήσει ήδη με σφύρες και φορτηγά και γι’ αυτό το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες, καθώς η κατεδάφιση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Η άμορφη μάζα σιδερικών που είχε απομείνει από το βυτιοφόρο στο σημείο, απομακρύνθηκαν επιτυχώς.

Υπενθυμίζεται ότι με το που έγινε το ατύχημα, εκδόθηκε 112 απαγόρευσης εισόδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο και προειδοποίησης για μεγάλες καθυστερήσεις.

Με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, και αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν στις 23:00 τη διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό, προσέγγισαν το σημείο ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου που ξεκίνησαν την εκτίμηση της κατάστασης στην αερογέφυρα.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω των εργασιών καθαίρεσης το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.

Τις επόμενες ώρες η τροχαία θα διατηρήσει την παράκαμψη προς Κόρινθο και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα γίνεται αμφιδρόμηση στον κλάδο ανόδου προς Αθήνα, δηλαδή μια λωρίδα προς Ισθμό, μια ενδιάμεση buffer λωρίδα και δύο λωρίδες προς Αθήνα.

Ο κλάδος ανόδου για την επιστροφή εκλογέων και εκδρομέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εκτροπή των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο κάτω από την αερογέφυρα του Ισθμού γίνεται: με έξοδο των οχημάτων από τη νέα Εθνική Οδό στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου και είσοδο τους ξανά στη νέα Εθνική οδό στον κόμβο Επιδαύρου.

Επίσης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, απαγορεύεται η κυλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 35, τόνων από τη Χ/Θ -23,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως X/Θ -84,5- (κόμβο Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 έως τις 23:00 και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Την Παρασκευή 07.06.2024 στις 21:00 το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα. Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

– προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

– προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα