Αυγενάκης: Θύελλα για τη χειροδικία – “Υπάρχουν κι άλλα βίντεο”

Διαβάζεται σε 5'
Ο Λευτέρης Αυγενάκης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης EUROKINISSI

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία στην οποία εργάζεται ο άνδρας που έπεσε θύμα χειροδικίας από την Λευτέρη Αυγενάκη. «Υπάρχει κι άλλο υλικό από την επίθεση» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και στο Εμπόριο.

Υπάλληλος της μεγαλύτερης εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων της χώρας μας είναι ο εργαζόμενος που δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η Goldair Handling παρέχει υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος δεν προτίθεται να κινηθεί εναντίον του Λ. Αυγενάκη.

Από την πλευρά της η Goldair Handling εξέδωσε εσωτερική ανακοίνωση προς τους εργαζομένους της προκειμένου να τους ενημερώσει για το συμβάν, στην οποία αναφέρεται ότι παρέχει κάθε υποστήριξη στον εργαζόμενό της, εφόσον εκείνος θέλει να ασκήσει τα δικαιώματα του.

«Αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα την 28-6-2024 σε πύλη επιβίβασης του αεροδρομίου της Αθήνας εξαιτίας της απαράδεκτης αξίωσης του επιβάτη να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος, ο εντεταλμένος στην εξυπηρέτηση της πτήσης υπάλληλός μας, εφήρμοσε τους Κανονισμούς που ισχύουν για όλους τους επιβάτες και επέδειξε αξιέπαινη επαγγελματική επάρκεια και αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Η εταιρεία, διαπιστώνοντας τον άψογο τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων και οδηγιών εκ μέρους του υπαλλήλου μας, παρείχε άμεσα την αμέριστη συμπαράστασή της για την άσκηση εκ μέρους του των δικαιωμάτων για την προστασία της προσωπικότητάς του και την επιλογή των μέσω για την ικανοποίηση αυτών, όπως πράττει παγίως σε ανάλογες περιπτώσεις».

Υπενθυμίζεται πως, σε ποινικό επίπεδο, οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να ξεκινήσει την έρευνα ενώ, όταν πλέον έρθει η ώρα να κληθεί ο πρώην υπουργός για να δώσει εξηγήσεις, τότε θα ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας από τη Βουλή.

Τα αδικήματα που αναμένεται να ερευνηθούν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα:

  • βία κατά υπάλληλου
  • διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • παράνομη βία και
  • φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους

Ταυτόχρονα, σε πολιτικό επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, όπως και έγινε.

Έτσι, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τον έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια. Κατόπιν τούτου, η ΝΔ αριθμεί πλέον 157 βουλευτές.

Νωρίτερα, ο Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο πως ο κ. Αυγενάκης δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος σε συνεδριάσεις της Βουλής ως πειθαρχικό κοινοβουλευτικό μέτρο για ένα διάστημα.

Μετά τη διαγραφή του, ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του χαρακτήρισε την απόφαση απολύτως σεβαστή, υποστηρίζοντας πως «θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Το χρονικό της χειροδικίας του Αυγενάκη και τα βίντεο

Υπενθυμίζεται πως, όλα ξεκίνησαν μετά από σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) στην οποία καταγγέλθηκε το περιστατικό βιαιοπραγίας από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγα 24ωρα σε πύλη εξόδου. Όπως αναφέρεται, ο πρώην υπουργός μπέρδεψε τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί.

Ο κ. Αυγενάκης ταξίδευε από την Αθήνα σε έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκε τελικά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει. Το πράγμα ξέφυγε όταν ο πρώην υπουργός χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας.

Στην εν λόγω ανακοίνωση δεν κατονομαζόταν ο πρώην υπουργός, το περιστατικό ωστόσο πήρε γρήγορα διαστάσεις, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από το Voice News, το οποίο έδειχνε τον κ. Αυγενάκη να επιτίθεται στον υπάλληλο του αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και στο Εμπόριο, Κώστας Διαμαντής, δήλωσε από την πλευρά του: «Ηρθε στην Ομοσπονδία μια καταγγελία την οποία ελέγξαμε εξονυχιστικά για ευνόητους λόγους και μας είπαν ότι υπάρχει και το σχετικό βίντεο με τον υπάλληλο του αεροδρομίου. Υπάρχουν κι άλλα βίντεο με αστυνομικούς και πολλά πράγματα».

Τόνισε, επίσης, ότι «αυτά θέλουν διερεύνηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως ζητάμε και με επιστολή. Υπάρχουν κι άλλα γεγονότα. Εχουμε καταγγελίες ότι ο πρώην υπουργός χτυπούσε με τα πόδια καρέκλες, έσπρωχνε πράγματα… έχει συνέχεια το θέμα. Ζητάμε να ανοίξουν όλες οι κάμερες και να φανούν όλα τα πραγματικά γεγονότα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα