Αχαΐα: Φωτιά σε εργοστάσιο στο Γομοστό – Μήνυμα από το 112

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον περιβάλλοντα χώρο εργαστασίου στο Γαμοστό. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά ξέσπασε στον περιβάλλοντα χώρο εργαστασίου στο Γαμοστό.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, η φωτιά καίει πλαστικά και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στο κατασβεστικό έργο συνδράμουν από αέρος ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη.

«Μεγάλη είναι η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος και προσέθεσε: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και δεξαμενές με έλαια». Επίσης, ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο προσπαθούν να προστατεύσουν σπίτια, αγροτικές εκτάσεις και ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή».

Μήνυμα από το 112 – “Κλείστε πόρτες και παράθυρα”.

Νωρίτερα, λόγω του πυκνού μαύρου καπνού που κάλυπτε την περιοχή, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους προκειμένου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα ενώ καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα