Φωτιά στις Αχαρνές: Καίγονται εργοστάσια, μήνυμα από το 112 για τον καπνό

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στη Λεωφ. Καραμανλή στις Αχαρνές
Φωτιά στη Λεωφ. Καραμανλή στις Αχαρνές Facebook@Σταυρος Παρδαλης

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, το βράδυ της Τρίτης, μετά από φωτιά που ξέσπασε στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρους και εργοστάσια. Μηνύματα από το 112, σοβαρές υλικές ζημιές.

Τεράστια είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται ούτως ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη λεωφόρο Καραμανλή, στις Αχαρνές, στο ύψος του ρέματος Χελιδονούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρους και εργοστάσια, με κάποια από αυτά να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, και στο σημείο να ακούγονται ανά διαστήματα εκρήξεις. Ωστόσο, σαφέστερη εικόνα για το μέγεθος ζημιών θα υπάρχει με το πρώτο φως της ημέρας.

Επίσης, ο καπνός έχει σκεπάσει μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου της Αττικής, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Αναφορικά με το ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, η πυρκαγιά δεν το επηρεάζει προς το παρόν. Ωστόσο, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές ώστε να ενημερωθούν αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενέργειες για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Στο σημείο έχουν φτάσει από την πρώτη στιγμή και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 88 πυροσβέστες, 24 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, υδροφόρες του Δήμου και εθελοντές.

Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά

Μηνύματα από το 112

Λίγο πριν τις 00:00, δε, εστάλη σχετικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Λίγο αργότερα, εστάλη και δεύτερο μήνυμα με το οποίο ζητείται από τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της φωτιάς, διενεργούνται συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Επιπλέον, διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.

Τέλος, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα