Μπαράζ ενστάσεων στη δίκη για το παραδικαστικό

default image

Με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για υποθέσεις του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώ...

Με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για υποθέσεις του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος με βασικούς κατηγορούμενους τους πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελο Καλούση και άλλα επτά άτομα δικηγόρους και επιχειρηματίες.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σήμερα για το αίτημα αναβολής που είχε υποβληθεί με την έναρξη της δίκης από την πλευρά του κατηγορούμενου επιχειρηματία κ. Σωτήρη Κρητικού, με το οποίο είχε συνταχθεί και η κ. Μπουρμπούλια. Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν δύο δικηγόροι σχετικά με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον κατηγορούμενο επιχειρηματία κ. Αντώνη Γεωργίου που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ σε λογαριασμό του δικαστή Καλούση.

Νωρίτερα οι δύο κατηγορούμενοι δικαστές υπέβαλαν ενστάσεις ακυρότητας και αοριστίας του κατηγορητηρίου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από την πλευρά της η κ. Μπουρμπούλια και για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της δωροδοκίας ο κ. Καλούσης.

Όλες οι ενστάσεις απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Οι δύο κατηγορούμενοι πρώην δικαστές δήλωσαν στην έδρα ότι σκοπεύουν να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων που τους δίνει η δικονομία, προκειμένου να υποβάλουν ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και να προβαίνουν σε σχολιασμό των καταθέσεων. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα