Μποφίλιου: Σέρνουν τον Νίκο Ρωμανό σε πλεκτάνη, είμαστε δίπλα του

Διαβάζεται σε 4'
Η Νατάσα Μποφίλιου
Η Νατάσα Μποφίλιου EUROKINISSI

Η δήλωση της Νατάσσας Μποφίλιου αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στον αγωνιστή Νίκο Ρωμανό”.

Η Επιτροπή αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό καλεί για άμεση αποφυλάκιση του προφυλακισμένου, για την υπόθεση των Αμπελοκήπων.

Η Νατάσσα Μποφίλιου συμμετέχει στην καμπάνια αλληλεγγύης, αναφέροντας σε δημόσια τοποθέτησή της:

“Είμαστε δίπλα στον Νίκο και ζητάμε δικαιοσύνη. Στον Νίκο που δεν τους φτάνει που είδε το κράτος δολοφόνο να σκοτώνει μπροστά στα εφηβικά του μάτια τον καλύτερο του φίλο. Δεν τους φτάνει που του αρνούνταν τα αυτονόητα δικαιώματα του ως φυλακισμένο και τον οδήγησαν σε απεργία πείνας 31 ημερών. Τώρα τον σέρνουν σε μια πλεκτάνη για να εξυπηρετήσουν άλλη μια φορά τα συμφέροντα τους.

Με τον Νίκο”.

Η δήλωση της Νατάσσας Μποφίλιου αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στον αγωνιστή Νίκο Ρωμανό”, ενώ αναμένονται περισσότερες τοποθετήσεις καλλιτεχνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος, αφού, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δακτυλικό αποτύπωμά του εντοπίστηκε σε πλαστική σακούλα (κινητό στοιχείο) στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας, στους Αμπελόκηπους τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός αρνείται κάθε σύνδεση με την υπόθεση των Αμπελοκήπων.

“Έχω ζήσει το μισό της ενήλικης ζωής μου στην φυλακή. Δεν θα αποδεχτώ αμαχητί αυτή την τόσο άδικη στατιστική αποτελούμενη από πολύ πόνο και αμέτρητη μοναξιά, να με σκεπάσει μέσα σε τσιμέντο και κάγκελα. Δεν θα αποδεχτώ έσχατα μέτρα όπως αυτό της προφυλάκισης χωρίς νομική και πολιτική μάχη για να κερδίσω πίσω την ζωή μου”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δημόσια τοποθέτησή του, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως στοχοποιείται άδικα και εκδικητικά, εκ νέου.

“Δεν βρίσκομαι στη φυλακή επειδή έκανα συνειδητές επιλογές που κουβαλούσαν και αντίστοιχα ρίσκα. Αντίθετα, η ζωή μου πουλιέται ως ένα πολιτικό προϊόν, στο ράφι του επικοινωνιακού σούπερ μάρκετ, με το τίμημα της σακούλας να χρεώνεται σε εμένα, περιμένοντας τους επίδοξους ψηφοφόρους να ψωνίσουν κομμάτι-κομμάτι το εμπόρευμα μέχρι την επόμενη φορά”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστεία και έχει εκτίσει την ποινή του – ενώ είχε προχωρήσει και σε απεργία πείνας για το δικαίωμα στη μόρφωση – είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση η οποία φέρεται να ετοίμαζε βομβιστική επίθεση.

Μαζικές αντιδράσεις

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του 31χρονου, Λίλα Ραγκούση και Νικόλα Αλετρά, ο εντολέας τους, δεν γνωρίζει κανέναν από τους εμπλεκόμενους στην έκρηξη στους Αμπελόκηπους, ενώ τονίζουν πως το μοναδικό στοιχείο που τον φέρνει σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης, είναι τμήμα αποτυπώματος του σε σακούλα σκουπιδιών που σύμφωνα με την Αστυνομία εντοπίστηκε εντός του διαμερίσματος όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Τονίζουν παράλληλα πως από το 2019 που αποφυλακίστηκε, ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει απασχολήσει ούτε έχει εμπλακεί “ούτε κατ’ελάχιστον”, σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Στα παραπάνω συνηγορεί και ο δάσκαλός του, Πέτρος Δαμιανός, καθώς και πολλοί άλλοι άνθρωποι από τον στενό του κύκλο. Ακόμη, πολλαπλές ήταν οι αντιδράσεις για την προφυλάκιση του Ρωμανού από κόμματα της αντιπολίτευσης, φοιτητικούς συλλόγους, χρήστες των social media αλλά και συνδέσμους φιλάθλων.

Πρόσφατα, αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς πραγματοποίησε παρέμβαση στον Κορυδαλλό, αναφέροντας πως “ο Νίκος Ρωμανός κατηγορείται για την υπόθεση έκρηξης στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων, με μοναδικό στοιχείο ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε κινητό αντικείμενο (πλαστική σακούλα), χωρίς να έχει οποιαδήποτε συναναστροφή με τους συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση και χωρίς να εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με κάποια άλλη υπόθεση μετά την αποφυλάκισή του. Αλλωστε, στη σχηματισθείσα δικογραφία δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο σε βάρος του αλλά και καμία περαιτέρω αναφορά στο πρόσωπό του. Ο Νίκος Ρωμανός κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων, χωρίς καμία νομική βάση”. 

Ακούστε ολόκληρο το επεισόδιο της Χώρας των Στερεοτύπων με τον δάσκαλο του Νίκου Ρωμανού, Πέτρο Δαμιανό, παρακάτω. “Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να αποφυλακιστεί. Το πρώτο που μου είπε όταν τον γνώρισα ήταν “παραδοθήκαμε για να μην κινδυνεύσει η ζωή του ομήρου”, μας δήλωνε μεταξύ άλλων.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα