Canon PowerShot S5 IS

Canon PowerShot S5 IS

Η Intersys AE, επίσημη αντιπρόσωπος της Canon στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε τη διάθεση της PowerShot S5 IS

Η Intersys AE, επίσημη αντιπρόσωπος της Canon στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε τη διάθεση της PowerShot S5 IS, μιας νέας φωτογραφικής μηχανής με οπτικό ζουμ 12x και ανάλυση 8.0 Megapixels. Η νέα compact ενσωματώνει τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (Image Stabilizer), οπτικά στοιχεία επαγγελματικού επιπέδου και εκτεταμένες λειτουργίες για λήψη βίντεο.




Σύστημα Οπτικής Σταθεροποίησης Εικόνας



Το σύστημα οπτικής Σταθεροποίησης Εικόνας που ανέπτυξε η Canon, με μετατόπιση ενός στοιχείου του φακού, αντισταθμίζει την αστάθεια της μηχανής που προκαλείται από μικρές κινήσεις του χεριού. Αισθητήρες δόνησης ανιχνεύουν τη γωνία και την ταχύτητα της κίνησης και αποστέλλουν αυτές τις πληροφορίες σε έναν επεξεργαστή, δίνοντας τη δυνατότητα στη μηχανή να αντισταθμίσει αυτές τις ανεπιθύμητες κινήσεις.



Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η σταθερότητα στις λήψεις που πραγματοποιούνται κρατώντας τη μηχανή στο χέρι, με τηλεφακούς, ή εν κινήσει, ενώ ο φωτογράφος μπορεί να χρησιμοποιεί ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως και 3 στοπ, χωρίς αισθητό φλουτάρισμα (θολή εικόνα).




Τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων



Ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC III της Canon που ενσωματώνει η PowerShot S5 IS υποστηρίζει την τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων, η οποία σε συνδυασμό με τις λειτουργίες AF/AE/FE, ανιχνεύει αυτόματα έως και 9 πρόσωπα σε μια σκηνή και επιλέγει τις βέλτιστες ρυθμίσεις εστίασης, έκθεσης και φλας, ανάλογα με την περίσταση. Το σύστημα παρέχει τέλεια αποτελέσματα κατά τη λήψη πολυπληθών ομάδων ανθρώπων, καθώς και όταν το θέμα απέχει πολύ ή κινείται μέσα στο κάδρο.




Όχι πια «κόκκινα μάτια»



Εκτός από τη μείωση του φαινομένου των «κόκκινων ματιών» με τη βοήθεια του φλας κατά τη λήψη, η PowerShot S5 IS διαθέτει τεχνολογία διόρθωσης των «κόκκινων ματιών» για τις ήδη καταγεγραμμένες εικόνες, περιορίζοντας την ανάγκη επεξεργασίας των εικόνων στον υπολογιστή.



Όταν ενεργοποιηθεί στην κατάσταση αναπαραγωγής, η λειτουργία διόρθωσης του προβλήματος «κόκκινων ματιών» χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ανίχνευσης Προσώπων προκειμένου να αναλύσει την επιλεγμένη εικόνα και να εξαλείψει τα «κόκκινα μάτια» που εντοπίζει. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα χειροκίνητα.




Απόδοση και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού



Η μηχανή επιτυγχάνει επίσης βελτιωμένες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με υψηλές ρυθμίσεις ISO (έως και ISO 1600), συνδυάζοντας το σύστημα οπτικής Σταθεροποίησης Εικόνας και την προηγμένη τεχνολογίας μείωσης θορύβου του επεξεργαστή DIGIC III.



Μια νέα λειτουργία αυτόματης μετατόπισης της ταχύτητας ISO εμποδίζει την εμφάνιση φλουταρίσματος, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αυξήσουν την ταχύτητα ISO – και κατά συνέπεια την ταχύτητα κλείστρου – με το πάτημα μόνο ενός πλήκτρου, οποτεδήποτε η μηχανή προβλέψει κίνδυνο αστάθειας κατά τη λήψη.




Δημιουργικές λήψεις



Η μηχανή προσφέρει μια ευρεία γκάμα 22 καταστάσεων λήψης, από Αυτόματη ως πλήρως Χειροκίνητη, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις καταστάσεις Προτεραιότητα Διαφράγματος και Προτεραιότητα Ταχύτητας Κλείστρου, καθώς και μία Εξειδικευμένη κατάσταση, της οποίας οι παράμετροι καθορίζονται από το χρήστη.



Η λειτουργία Κατηγοριών απλοποιεί τη διαχείριση των εικόνων κατηγοριοποιώντας τες αυτόματα (για παράδειγμα, Άνθρωποι, Τοπία και Εκδηλώσεις) ανάλογα με την επιλεγμένη κατάσταση λήψης και τα πρόσωπα που έχουν ανιχνευτεί στη σκηνή.




Πολλαπλές λειτουργίες ταινιών



Εκτός από την τεχνολογία Ανίχνευσης Προσώπων για ταινίες, η PowerShot S5 IS διαθέτει ειδικό πλήκτρο για εγγραφή ταινίας, το οποίο οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν για την εγγραφή βίντεο χωρίς αλλαγή της κατάστασης λήψης στατικών εικόνων.



Η νέα κατάσταση λήψης LP (Μεγάλης Διάρκειας) αυξάνει σημαντικά το χρόνο εγγραφής ταινιών υψηλής ποιότητας με ανάλυση VGA, διατηρώντας την ταχύτητα των 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, για ομαλή αναπαραγωγή. Η στάθμη εγγραφής στερεοφωνικού ήχου, για αρχεία ήχου και ταινίες, μπορεί πλέον να προσαρμοστεί σε 64 επίπεδα.



Επιπλέον η μηχανή διαθέτει ένα φίλτρο το οποίο καταστέλλει το θόρυβο που προκαλείται από τον άνεμο, ώστε ο ήχος να είναι καθαρός και ευκρινής. Η πολύ πρακτική δυνατότητα φωτογράφισης κατά τη λήψη βίντεο επιτρέπει την καταγραφή στατικών εικόνων πλήρους ανάλυσης χωρίς διακοπή της βιντεοσκόπησης.




Ευρεία γκάμα αξεσουάρ



Παρά το μικρό της μέγεθος, η φωτογραφική μηχανή ενσωματώνει υποδοχή σύνδεσης αξεσουάρ, η οποία παρέχει συμβατότητα με επιλεγμένα εξωτερικά φλας EX Speedlite της Canon, εμπλουτίζοντας έτσι την ήδη εκτεταμένη λίστα αξεσουάρ, η οποία περιλαμβάνει μετατροπείς ευρυγώνιου και τηλεφακού, καθώς και φακούς για κοντινές λήψεις.




LCD οθόνη με ρυθμιζόμενη κλίση



Άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της PowerShot S5 IS είναι η μεγαλύτερη, υψηλής ανάλυσης LCD οθόνη με διαγώνιο 2.5″ της οποίας η κλίση μπορεί να ρυθμιστεί.




Τιμή




Η τιμή της PowerShot S5 IS στην ελληνική αγορά κυμαίνεται στα 480 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα