Δάκρυα και παρεμβάσεις από τα θύματα στη δίκη του ‘δράκου του Αμαρουσίου’

Δάκρυα και παρεμβάσεις από τα θύματα στη δίκη του ‘δράκου του Αμαρουσίου’

Ο κατηγορούμενος για έξι απόπειρες βιασμού αρνήθηκε την κατηγορία. Φωνές του έλεγαν "χουφτωσ'τη, χούφτωσ'τη" κατέθεσε η μητέρα του. Τι υποστήριξαν τα θύματά του

Φωνές, δάκρυα και αντιδράσεις “γέμισαν” την αίθουσα του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου ξεκίνησε σήμερα η δίκη του αποκαλούμενου “δράκου του Αμαρουσίου”. Τα έξι θύματά του 30χρονου κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, περιγράφοντας ακόμα και με δάκρυα στα μάτια τις φρικτές μνήμες όσων έζησαν το καλοκαίρι του 2016.

Ο 30χρονος, που -κατά τους θεράποντες ιατρούς του- λαμβάνει σήμερα ειδική φαρμακευτική αγωγή, δήλωσε αθώος για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού, υποστηρίζοντας ότι περισσότερα θα πει στην απολογία του. Μάλιστα, η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας σε αυτή της προσβολής της γενετήσιας, ενώ ζήτησε από την έδρα να αναγνωρίσει και μειωμένο καταλογισμό στον εντολέα της.

Ένταση κατά τη διαδικασία

Δεν ήταν λίγες οι φορές που θύματα είχαν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο και παρακολουθούσαν τη διαδικασία, παρέβαιναν στα όσα αναφέρονταν από μάρτυρες υπεράσπισης. Χαρακτηριστικό ήταν το σημείο της κατάθεσης του ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα, ο οποίος ανέφερε ότι ουδέποτε ο κατηγορούμενος κατέβασε το παντελόνι του, ούτε είχε γδύσει καμία από τις γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση.

Μάρτυρας από το ακροατήριο: Όχι και καμία. Το δικό μου…

Συνήγορος: Είπαμε λυπούμεθα, σεβόμεθα, αλλά θα πρέπει οι μάρτυρες να μην πετάγονται…

Ακροατήριο: Αυτά να μην μας τα πεις εσύ, αλλά η πρόεδρος!

Πρόεδρος: Μην ανεβάζετε τους τόνους κ. συνήγορε. Το ότι με παρακάμψατε και τα βάλατε με τη μάρτυρα με προσβάλει προσωπικά.

Ζωντάνεψαν οι φρικτές μνήμες

Με δάκρυα στα μάτια, θύματα του 30χρονου κατηγορούμενου ζωντάνεψαν τις φρικτές μνήμες, τα όσα τραγικά έζησαν πριν μερικούς μήνες, στους δρόμους του Αμαρουσίου.

Οι έξι γυναίκες -καμία εκ των οποίων δεν παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή – ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα περιγράφοντας τον τρόμο που ένιωσαν. Σε αναφιλητά ξέσπασε ένα από τα θύματα, όταν κλήθηκε να θυμηθεί τις λεπτομέρειες της επίθεση. “Νιώθω κάποιος να με πιάνει, να με ακινητοποιεί. Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Σκέφτηκα ή θα με βιάσει ή θα σκάσω. Δεν μίλησε καθόλου, δυσκολευόταν με το ένα χέρι να μου ανοίξει το παντελόνι”.

Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα “πάει τελείωσα τώρα”

Στο στόχαστρο του κατηγορούμενου μπήκε και μία εργαζόμενη της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, η οποία και τον αναγνώρισε κατά τη διαδικασία. “Είδα καθαρά τα χαρακτηριστικά του, είναι αυτός” είπε η μάρτυρας και τελευταίο θύμα, λέγοντας: “Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα “πάει τελείωσα τώρα”. Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Άρχισαν να γαβγίζουν κάτι σκυλιά που έχει η εφημερίδα και τότε με άφησε και έφυγε. Βγήκαν οι σεκιουριτάδες και με βοήθησαν. Είχε το ρολό από την ταινία στο χέρι και την πήρε μαζί του. Εγώ ήμουν ξάπλα και με τα πόδια ψηλά, προσπαθούσα να τον απωθήσω”.

Εισαγγελέας: Τι σκοπό είχε; Να σας κλέψει;

Μάρτυρας: Αν το ήθελε αυτό θα μπορούσε να μου αρπάξει την τσάντα.

Ήρθε τρέχοντας έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω

Άλλη μάρτυρας είπε στο δικαστήριο: “Ήμουν στην οδό Πάρνηθος στο Μαρούσι, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και είδα έναν κύριο. Έκανε ότι ήθελε να μπει σε μια πολυκατοικία. Ήρθε τρέχοντας έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έφυγε. Τον έβρισα… αυτός με κοιτούσε ατάραχος και μετά εξαφανίστηκε”. Άλλο θύμα που δέχθηκε επίθεση κοντά σε μία υπόγεια διάβαση, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ηπθελε να την βιάσει και για αυτο επιχείρησε να την τραβήξει σε απόμερο σημείο: “Δεν μίλησε καθόλου, ήταν σιωπηλός”.

Ήμουν ξαπλωμένη και στεκόταν πάνω μου όρθιος, δεν ξέρω αν είδε κάποιον και σταμάτησε

Συνήγορος: Τότε γιατί δεν συνέχισε αφού δεν υπήρχε κανείς να ακούσει;

Μάρτυρας: Ήμουν ξαπλωμένη και στεκόταν πάνω μου όρθιος, δεν ξέρω αν είδε κάποιον και σταμάτησε.

Μητέρα: Φωνές του έλεγαν “χούφτωσ’ την, χούφτωσ’ την”.

Στα όσα της έχει αναφέρει ο γιος της γύρω από τις επιθέσεις αναφέρθηκε η μητέρα του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι άκουγε φωνές που τον παρότρυναν. Η γυναίκα ζήτησε συγγνώμη από τις έξι γυναίκες, ενώ χαρακτήρισε τον γιο της έναν “κλειστό και συνεσταλμένο άνθρωπο”, ο οποίος είχε χωρίσει περίπου δύο μήνες νωρίτερα. Επεσήμανε ότι “το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, αρρώστησε, ερωτεύτηκε αληθινά, άλλοι καταφέρνουν και το προσπερνάνε, αυτός δεν το κατάφερε”.

Είχε μία σχέση, την έβλεπε στο μπαρ και πήγαιναν σε ξενοδοχεία. Της είχε αδυναμία. Χωρίσανε και αρρώστησε

Μάρτυρας: Είχε μία σχέση, την έβλεπε στο μπαρ και πήγαιναν σε ξενοδοχεία. Της είχε αδυναμία. Χωρίσανε και αρρώστησε, είχε κλειστεί ακόμα περισσότερο στον εαυτό του, μελαγχολικός, καθόταν σε μια καρέκλα και ξαφνικά γελούσε ή μιλούσε μόνος του. Δεν ήθελε να φάει, να πλυθεί, να κοιμηθεί, μου έλεγε ότι είναι κουρασμένος

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε μετά γιατί το έκανε;

Μάρτυρας: Ότι άκουγε κάτι φωνές που του έλεγαν “χούφτωσ’την, χούφτωσ’ την”.

Πρόεδρος: Όπως στην ταινία με τον Παπαγιαννόπουλο;

Μάρτυρας: Ναι. Δεν έβλεπε το πρόσωπό τους, αλλά αυτό της πρώην κοπέλας του. Μου έλεγε ότι ήθελε να τις μειώσει, έβλεπε την κοπέλα του στο πρόσωπό τους.

Ψυχωσικός ο δράστης

Ακολούθησε η κατάθεση του ψυχιάτρου Δημ. Σούρα, ο οποίος παρακολουθεί τους τελευταίους εννέα μήνες τον κατηγορούμενο. Όπως ανέφερε ο μάρτυρας υπεράσπισης, ο 30χρονος είναι ψυχωσικός άρρωστος και επί της ουσίας ξεσπούσε πάνω στα θύματά του, εξαιτίας του χωρισμού του. “Είναι ενας άνθρωπος με οριακή νοημοσύνη που αρρώστησε. Δεν είναι βιαστής, είναι άτολμος και δειλός.

Για 1,5 χρόνο θα παίρνει τα φάρμακα του και μετά θα παρουσιάσει ίαση κατά 70%. Είναι ψυχωτικός. Αν χρειαστεί θα νοσηλευτεί” είπε ο ψυχίατρος και συνέχισε: “Η ερωτική απογοήτευση είναι στην ίδια κατηγορία με την απώλεια παιδιού και την οικονομική καταστροφή. Ο δεσμός του τον είχε έξω από την πόρτα να παρακολουθεί τις συνευρέσεις της με τους πελάτες και όταν προσπαθούσε να την σταματήσει εκείνη – ήταν η αγάπη του- τον έδιωχνε , τον έβριζε”.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 28 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα