Δακτυλικά αποτυπώματα στο προσχέδιο της προκήρυξης

Δακτυλικά αποτυπώματα στο προσχέδιο της προκήρυξης
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από αστυνομική επιχείρηση, προσήγαγε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, από τη Θεσσαλονίκη, δύο (2) άτομα, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Πρόκειται για ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 30 ετών, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιούνται στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο. Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξελίχθηκε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση σε διαδικτυακό τόπο, προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης FAI-IRF, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή «παγιδευμένου» δέματος σε απόστρατο, ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, μετά την προσαγωγή και την εξέτασή τους στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους σε τέσσερεις (4) πρόσφατες ενέργειες που αποτελούν μέρος γενικευμένου σχεδίου διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, με την ονομασία «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» τιτλοφορούμενες, κατά περίπτωση, ως «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ πράξη πρώτη», «πράξη δεύτερη», «πράξη τρίτη και πράξη τέταρτη, εκ των οποίων η πράξη τρίτη έλαβε χώρα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Σε έρευνες που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Χειρόγραφο κείμενο, που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης που αναρτήθηκε την 11 Ιουλίου 2013 για την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια, Φάκελοι προπληρωμένου τέλους των ΕΛ.ΤΑ. για την αποστολή δεμάτων, χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους ο καθένας, Τσεκούρι με ξύλινη χειρολαβή, Μάλλινη κουκούλα τύπου full face, Σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, Φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Συσκευές κινητών τηλεφώνων, Μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, Συσκευή καταγραφής εικόνας, Είκοσι επτά (27) ξύλινα κοντάρια,Τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή, Πλαστική αντιασφυξιογόνα μάσκα, Πολυμηχάνημα και Βιβλία αναρχικού περιεχομένου. Σε βάρος τους, σχημ G4PHOTOS

Στο χειρόγραφο προσχέδιο της προκήρυξης το οποίο κατασχέθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ενός εκ των δύο 30χρονων

Το πρώτο στοιχείο για τις Αρχές , από την επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, ήρθε το Σάββατο. Ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός εκ των δύο 30χρονων συλληφθέντων σε χειρόγραφο προσχέδιο προκήρυξης, το οποίο κατασχέθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι Αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή των δύο συλληφθέντων στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης και έγινε γνωστό το ευρύτερο σχεδίο “Φοίνικας”, το οποίο περιελάμβανε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο οχήματα σωφρωνιστικών υπαλλήλων και αποστολή παγιδευμένου φακέλου σε απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Στην τελευταία ενέργεια, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, αφού ο φάκελος είχε σταλεί από εκεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα