“Δάσκαλε, τα καταφέραμε” – Εκείνοι που πέτυχαν το “αδύνατο” στις Πανελλήνιες
Διαβάζεται σε 2'Πρώην κρατούμενοι και θεραπευόμενες σε πρόγραμμα απεξάρτησης “πέτυχαν το αδύνατο” και εισήλθαν στη σχολή που επιθυμούσαν, παρά την ελλιπή στήριξη της Πολιτείας.
- 26 Ιουλίου 2024 17:00
“Δάσκαλε φτάσαμε επιτέλους”.
Με αυτό το μήνυμα επέλεξε να ευχαριστήσει τον δάσκαλό του και διευθυντή στο Γυμνάσιο – Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνας, Πέτρο Δαμιάνο, πρώην κρατούμενος και μαθητής του σχολείου και να του μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα της επιτυχίας του, αφού κατάφερε να πετύχει στις Πανελλήνιες και να εισέλθει στη σχολή που επιθυμούσε.
Όπως ανακοίνωσε στα social media, ο κ. Δαμιάνος ο πρώην μαθητής του “τα κατάφερε παρά την έλλειψη στήριξης τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας”.
“Παλιός μας μαθητής τα κατάφερε… Πάλεψε με τα σκοτάδια του – μέσα κι έξω – και τα κατάφερε… Ξέρετε πολύ καλά, ότι, και μετά την αποφυλάκιση τα πάντα είναι δύσκολα” σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ συγκινεί το μήνυμα του μαθητή προς τον δάσκαλό του, κ. Δαμιάνο.
“Ευτυχώς που ήταν το σχολείο, κι εσείς” είπε μεταξύ άλλων,ευχαριστώντας τον “για την πίστη ακόμα και μες τα σκοτάδια μου μες τα χρόνια”.
Αντίστοιχη συγκίνηση προκαλεί και η επιτυχία δύο θεραπευόμενων γυναικών και μαθητριών στο σχολείο της μονάδας απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, 18 ΑΝΩ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δύο γυναίκες θεραπευόμενες κατάφεραν να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ψυχολογίας και στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
“Θέλουμε να συγχαρούμε μέσα από την καρδιά μας τα δύο κορίτσια, θεραπευόμενες του Τομέα Γυναικών και Μητέρων του 18 Άνω (η μία θεραπευομενή μας είναι και μανούλα). Να συγχαρούμε επίσης τους θεραπευτές τους που δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε αυτές οι δύο γυναίκες να βρουν τη δύναμη μέσα από τη θεραπεία τους να αντιμετωπίσουν και τις πανελλήνιες εξετάσεις” τόνίζει σε ανάρτησή της η Διευθύντρια της Μονάδας, Στέλλα Χρηστίδη και προσθέτει,
“Πολλά συγχαρητήρια οφείλουμε στο Σχολείο μας, στους συναδέλφους που εργάζονται εκεί και φυσικά στους υπέροχους καθηγητές μας, αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί να έρχονται από το χώρο της εκπαίδευσης ανήκουν όμως και αυτοί στη μεγάλη οικογένεια του 18 Άνω.
Αυτό είναι το 18 Άνω, αυτή είναι η απεξάρτηση, αυτή είναι η θεραπεία”