“Δεν έπεσαν χημικά στο μετρό”

“Δεν έπεσαν χημικά στο μετρό”
ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ 6 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ Θ.ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Εξηγήσεις για την έκταση των επεισοδίων, αλλά και τα όσα έγιναν στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ. Τι υποστήριξε για τη χρήση χημικών (Vid)

“Δεν έπεσαν χημικά μέσα στο μετρό” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ο Αθανάσιος Κοκκαλάκης, μιλώντας στο ALTER προσθέτοντας δε ότι τα δακρυγόνα είναι το μέσο να αντιμετωπιστούν οι βανδαλισμοί.

Αναφερόμενος στα επεισόδια και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρησιμοποιούνται οι πιο ήπιες ουσίες από τους αστυνομικούς.

Διέψευσε δε τις καταγγελίες ότι έγινε χρήση πλαστικών σφαιρών από τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ότι κάποια δακρυγόνα είχαν λήξει από το 1997, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 40 τραυματισμένοι συνάδελφοι του.

Μάλιστα προσέθεσε πως η αστυνομία έχει προσφερθεί για να βοηθήσει το ΕΚΑΒ στην διακομιδή των τραυματιών στα νοσοκομεία, αν και την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι οδομαχίες περιμετρικά του Συντάγματος είναι δύσκολη η συγκεκριμένη ενέργεια.

“Οι κουκουλοφόροι την τελευταία στιγμή βάζουν την κουκούλα και η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται σε όλα τα σημεία και να κάνει προελέγχους”, τόνισε ερωτηθείς γιατί η αστυνομία δεν μπόρεσε να απομονώσει τους κουκουλοφόρους.

Μόσιαλος: “Δεν υπήρξε υπέρβαση καθήκοντος από την αστυνομία”

Η αστυνομία αμύνεται και δεν κάνει επιθέσεις τόνισε από τη πλευρά του ο ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα.

Σημείωσε πως δεν υπήρξε καμία υπέρβαση καθήκοντος από την αστυνομία και πως η αστυνομία απλά αντιδρά μόνο όταν δέχεται επίθεση.

Πρόσθεσε, δε ότι οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών υπερβαίνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

ΣΥΝ: Κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής

“Η κυβέρνηση εδώ και ώρες έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές”, αναφέρει ο Συνασπισμός σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα σημειώνει ότι εκατοντάδες πολίτες κινδυνεύουν “από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και τις αστυνομικές επιθέσεις” και κάνει λόγο για επικίνδυνο κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής και άμεσης διάλυσης 36 ημερών μαζικότατων και ειρηνικών διαδηλώσεων.

“Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που πριμοδοτεί τη στρατηγική της έντασης και της βίας που οδηγεί σε επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο της πόλης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: “Να σταματήσει η ρίψη χημικών

Με παρέμβαση του στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την πρωτοφανή επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χρήση χημικών, ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό από το Μετρό και την ευρύτερη περιοχή διαδηλωτών και άλλων πολιτών και το σταμάτημα της ρίψης χημικών που δημιουργούν αφόρητη κατάσταση σε χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα