Δεν μειώνεται ο αριθμός των ΕΠΟΠ

Δεν μειώνεται ο αριθμός των ΕΠΟΠ
??Ký??- N??? ????"? ???? ????????M???C?? 1912-1913" P???????n???L?S rCA? ???? (??ý?L // ??M???) MotionTeam

Διαβεβαιώσεις για μηδενικές μειώσεις στις δυνάμεις ΕΠΟΠ κατά 30%, μετά από αίτημα της ΕΚΤ, ΔΝΤ και Ε.Ε. έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις 80.000 τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων

Για απολύτως ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη μείωση των δυνάμεων των ΕΠΟΠ κατά 30%, έκανε λόγο στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη και κατόπιν αποφάσεως κα αιτήματος της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου, με θέμα το ενδεχόμενο μείωσης των ΕΠΟΠ, ο υπουργός απάντησε ότι αυτό είναι “αναληθές”, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει στρατό 200.000 στελεχών.

“Τα επαγγελματικά στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με το πολιτικό προσωπικό είναι περίπου 80.000”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι “δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα απόλυσης υπηρετούντων ΕΠΟΠ. Οι δε λόγοι για τους οποίους απολύονται λόγω ακαταλληλότητας οι ΕΠΟΠ περιγράφονται στο άρθρο 13 του Ν.2939, όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3036/2002”, συνέχισε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι “μπορεί να έχουμε περιορισμένη δημοσιονομική κυριαρχία λόγω κρίσης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας έχουν εκφύγει από την αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της βουλής και έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα