Διαδίκτυο μόνο για ρομπότ

Διαδίκτυο μόνο για ρομπότ

Ένας διαδίκτυο αποκλειστικά για ρομπότ σχεδιάζουν επιστήμονες στην Ελβετία. Το RoboEarth, είναι στα σκαριά και αναμένεται να αλλάξει πολλά στη θέση των ρομπότ στη ζωή μας. (Vid+Pic)

Τα ρομπότ θα έχουν σύντομα το δικό τους διαδίκτυο και μια ισοδύναμη Wikipedia. Και αυτό χάρη στους Ευρωπαίους επιστήμονες οι οποίοι αγκάλιασαν ένα σχετικό project το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στα ρομπότ να αποθηκεύουν και να μοιράζονται τις γνώσεις που λαμβάνουν από τον κόσμο.

Το RoboEarth θα είναι το νέο διαδίκτυο αποκλειστικά για ρομπότ όπου θα μπορούν να ανεβάζουν δεδομένα από τα ερεθίσματα που έχουν λάβει αλλά και να ζητάνε βοήθεια για να συνεχίζουν να ανακαλύπτουν το κόσμο.

Οι ερευνητές που βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα ελπίζουν ότι με αυτόν το τρόπο τα ρομπότ θα τεθούν σε λειτουργία πιο γρήγορα, όντας  εξοπλισμένα με ένα ανεπτυγμένο λεξιλόγιο σχετικά με θέματα γύρω από τον άνθρωπο.

“Η ιδέα πίσω από το RoboEarth είναι να αναπτύξουν μεθόδους που θα βοηθήσουν τα ρομπότ να κωδικοποιήσουν, ανταλλάξουν και ξαναχρησιμοποιήσουν τη γνώση”, είπε ο ερευνητής Μάρκους Γουέιμπελ του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης.

Προσέθεσε δε ότι τα κοινά ρομπότ βλέπουν το κόσμο με τον δικό τους τρόπο και υπάρχει πολύ λίγη τυποποίηση.

 

Στην ουσία, το RoboEarth θα είναι ένα επικοινωνιακό σύστημα και μια βάση δεδομένων. Στη βάση δεδομένων θα υπάρχουν χάρτες από μέρη πάνω στα οποία τα ρομπότ δουλεύουν, περιγραφές αντικειμένων που βρίσκουν και οδηγίες για το πως θα επιτελέσουν κάποιες ενέργειες.

“Κάτι σαν την Wikipedia”, τόνισε ο Γουέιμπελ προσθέτοντας ότι “το κλειδί είναι να επιτρέψουμε στα ρομπότ να μοιραστούν τη γνώση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα