Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής – Πού παρατηρούνται προβλήματα

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής – Πού παρατηρούνται προβλήματα
Υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος Eurokinissi

Τις συνθήκες καύσωνα και ακραίας ζέστης δυσχεραίνουν οι διακοπές ρεύματος που παρατηρούνται και το απόγευμα της Παρασκευής σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου. Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης.

Χωρίς ρεύμα έμειναν και το απόγευμα της Παρασκευής (14/07) αρκετές περιοχές στην Αττική, με τους κατοίκους να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στο λεκανοπέδιο εξαιτίας του καύσωνα “Κλέων”.

Τόσο περιοχές στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα νότια προάστια αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, η διακοπή της οποίας οφείλεται σε έκρηξη μετασχηματιστή.

Συγκεκριμένα, διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Πατήσια, τα Σεπόλια, την πλατεία Αττικής και τις γύρω περιοχές, με την ηλεκτροδότηση να επανέρχεται σύμφωνα με τον ΔΕΔΗΕ έως τις 22:00. Διακοπές καταγράφηκαν και στον Σταθμό Λαρίσης, την Ομόνοια και την Πλατεία Βικτωρίας.

Αντίστοιχα, χωρίς ρεύμα είναι το Παγκράτι, ο Άγιος Αρτέμιος και η Γούβα, με τη βλάβη επίσης να αποκαθίσταται στις 22:00.

Άλιμος, Γλυφάδα και Άγιος Δημήτριος αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με τις εργασίες αποκατάστασης να ολοκληρώνονται έως τις 21:30, ενώ μέχρι τις 12 το βράδυ αναμένεται να έρθει ξανά το ρεύμα στην Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη, σύμφωνα με την ενηνέρωση από τον ΔΕΔΗΕ.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν επίσης σε Ασπρόπυργο και Κορωπί.

Τι να προσέξετε στη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών

Συστάσεις προς τους καταναλωτές για εξοικονόμηση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής την περίοδο του καύσωνα και μετατόπιση της κατανάλωσης τις μεσημβρινές ώρες οπότε κορυφώνεται η παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά απηύθυνε, τις προηγούμενες ημέρες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα για την υποβοήθηση της ασφάλειας και της επάρκειας του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της Χώρας, συστήνονται τα εξής μέτρα:

  • Λειτουργούμε τις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) κατά προτίμηση τις μεταμεσημβρινές ώρες (14:00 – 18:00), όταν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικής ενέργειας και από τα φωτοβολταϊκά.
  • Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Κλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όταν λειτουργεί κλιματισμός για να μειώσουμε τις απώλειες.
  • Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) μεταξύ 20:00 – 22:00. Το συγκεκριμένο δίωρο, το Σύστημα δοκιμάζεται, καθώς η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κορυφώνεται και εκλείπει και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.
  • Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε τα κλιματιστικά στο δίωρο 20:00 – 22:00, εφόσον από νωρίτερα έχουμε μειώσει τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος αρχίζει να μειώνεται.
  • Δεν ξεχνάμε φώτα ανοιχτά ή συσκευές σε λειτουργία αδράνειας (standby).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα