Διαμαρτυρία αγροτών στα Μάλγαρα: Με πυρσούς και τραπέζια στην ΠΑΘΕ

Διαβάζεται σε 2'
Αποκλεισμός της ΠΑΘΕ από αγρότες στη Θεσσαλονίκη
Αποκλεισμός της ΠΑΘΕ από αγρότες στη Θεσσαλονίκη voria.gr

Λίγο μετά τις 19:00 οι αγρότες ανάβοντας πυρσούς, απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών στο ύψος των Μαλγάρων.

Την πρόθεση να αποκλείσουν συμβολικά την ΠΑΘΕ, στο ύψος των Μαλγάρων, είχαν οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και ημέρες στο συγκεκριμένο μπλόκο ωστόσο η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε.

Σύμφωνα με την voria.gr μια κλούβα των ΜΑΤ έφραξε τη δίοδο του κόμβου όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες εμποδίζοντάς τους να βγουν στην εθνική. Τα τρακτέρ έφτασαν μπροστά από την κλούβα άνοιξαν τους προβολείς τους και άρχισαν να κορνάρουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαμαρτυρία αγροτών στα Μάλγαρα
Διαμαρτυρία αγροτών στα Μάλγαρα

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν πεζή προς την εθνική οδό και όπως είπαν θα κάνουν εκεί τη διαμαρτυρίας τους, παραμένοντας στο οδόστρωμα. Άναψαν πυρσούς και δήλωναν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την τελική δικαίωση.

voria.gr

Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση, έστησαν ένα τραπέζι και καρέκλες στη μέση του κλειστού δρόμου προκειμένου να κάνουν μια άτυπη σύσκεψη. Λίγο μετά τις 19:00, το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη έκλεισε.

Οι αγρότες της Μακεδονίας έχοντας στα χέρια τους την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση την προσεχή Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσουν την Παρασκευή στη Σίνδο προκειμένου να αποφασίσουν ποιοι και από ποια μπλόκα θα τους εκπροσωπήσουν στην συνάντηση.

Επισημαίνουν πως θα προσέλθουν στο διάλογο, όμως περιμένουν να ακούσουν από τον πρωθυπουργό απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα που ήδη του έχουν αποστείλει με κορωνίδα την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα