Διαμαρτυρία φοιτητών στο υπουργείο Οικονομικών για τη φοιτητική στέγη

Διαβάζεται σε 3'
Διαμαρτυρία φοιτητών στο υπουργείο Οικονομικών για τη φοιτητική στέγη
INTIME

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας πραγματοποίησαν στο υπουργείο Οικονομικών παράστασης διαμαρτυρίας. Απαιτούν άμεσα μέτρα για τη φοιτητική στέγη.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη (10/9), οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για τη Φοιτητική Στέγη.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα πανάκριβα ενοίκια και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σπίτια, ενώ την ίδια ώρα κάνουν λόγο για τις ελάχιστες θέσεις που προσφέρονται στις εστίες των Πανεπιστημίων. Μάλιστα, προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα γίνουν οι εισαγωγές για το νέο έτος, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα.

INTIME
INTIME

INTIME

Τι διεκδικούν οι φοιτητές

  • Άμεση έναρξη της διαδικασίας εισδοχής στις φοιτητικές εστίες! Να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαδικασίες εισδοχής των φοιτητών.
  • Εξασφάλιση δωματίων με ευθύνη του κράτους και των ιδρυμάτων για τη διαμονή όσων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.
  • Γενναία αύξηση του στεγαστικού επιδόματος με βάση τις αυξήσεις στα ενοίκια. Να διευρυνθούν οι δικαιούχοι και η καταβολή να γίνεται στην αρχή της χρονιάς.
  • Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κτίριων του Δημοσίου για την κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια. Άμεση επισκευή, ανακαίνιση των υπαρχουσών εστιών, ποιοτικές υπηρεσίες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό, χωρίς εργολάβους.
  • Στήριξη της φοιτητικής μέριμνας! Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους. Μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη της φοιτητικής στέγης στο κοινωνικό τιμολόγιο. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη, με διεύρυνση των οικονομικών – κοινωνικών κριτηρίων, αντιστοίχιση όλων των ομοειδών τμημάτων, να καταργηθούν οι απαράδεκτοι «κόφτες».

INTIME

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα