Διαπληκτισμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Διαπληκτισμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Νέες εντάσεις μεταξύ συνηγόρων με αφορμή το ...paintball στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας αστυνομικός σχολίασε: "Δεν έχω ακούσει άλλον αρχηγό πολιτικού κόμματος να έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για δολοφονία"

Σε συνεχείς διενέξεις λόγω του… paintball βρέθηκαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι εντάσεις ξεκίνησαν με το “καλημέρα” της συνεδρίασης, με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να διακόψει την κατάθεση τους αστυνομικού Χρ. Δεληγιάννη, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Από τις πρώτες ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής στο μάρτυρα ξεκίνησαν οι εντάσεις, ενώ στο άκουσμα της οδού Παναγή Τσαλδάρη, όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας, οι συνήγοροι των θυμάτων διευκρίνιζε: “Πλέον λέγεται οδός Παύλου Φύσσα”.

Η πολιτική αγωγή εξετάζοντας τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ, διαμαρτυρήθηκαν ότι οι υπερασπιστές προέβαιναν σε αντιδικονομικά σχόλια, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να λένε: “κάνουμε τη δουλειά μας κι αυτά πρέπει να σταματήσουν. Εσείς κάνετε υποθετικές ερωτήσεις”.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας, η πρόεδρος είπε προς τις δύο πλευρές: “Ακούστε. Όλες αυτές οι διακοπές δεν οδηγούν πουθενά… καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης. Κοιτάξτε να αποφευχθούν”.

Ν. Αντωνιάδης (συν. Μιχαλόλια): Μου είπαν στη διακοπή ότι αφορούσε εμένα το ντροπή σας. Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα γι αυτό . Επιφυλάσσομαι για το νόμιμα  δικαιώματα μου.

Πρόεδρος: Το θεωρείτε σοβαρό να γίνονται αυτά; Το λέω και προς τις δύο πλευρές. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να ασχολούμαστε με αυτά.

Βάσω Πανταζή (συν. Μπούκουρα): Οι κατηγορούμενοι έχουν δικονομικά δικαιώματα, όταν υποβάλλουμε ενστάσεις δεν είναι δυνατόν να φωνάζουν “ντροπή σας” ….εγώ δεν ντρέπομαι, κάνω τη δουλειά μου. Η ένσταση μου αφορά τον τρόπο που υποβάλλουν συνεχώς την ίδια ερώτησης. Είναι παραπειστική . Δείχνουν μια φωτογραφία που παίζουν paintball, όπου πράγματι είναι με φούμο στα πρόσωπα και στολές παραλλαγής και μιλούν για στρατιωτική εκπαίδευση…

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα με την εκπαίδευση των αστυνομικών. Πάντως, είναι άθλημα που μπορεί να πάει ο καθένας.

Υπεράσπιση: Ένα παιχνίδι είναι κύριε πρόεδρε.

Πρόεδρος: Δημιουργείτε φασαρία και οδηγείτε σε διακοπή

Υπερ: Το παιχνίδι είναι αναψυχή

Πρ: Εξαρτάται. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια αναψυχή.

Πολ. Αγωγή: Αναψυχή είναι για μερικούς και να σκίζουν γάτες

Υπερ: Μα τί λέτε τώρα! Ήμαρτον!

Πρ: Νομίζετε ότι κάπου οδηγεί αυτή η συμπεριφορά;

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο μάρτυρας είπε ανάμεσα σε άλλα:  “Δεν έχω ακούσει άλλον αρχηγό πολιτικού κόμματος να έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για δολοφονία”, ενώ εξεταζόμενος από την υπεράσπιση, περιέγραψε περαιτέρω τη δολοφονία Φύσσα:

Υπεράσπιση: Τι φώναζε ο Φύσσας πριν τον μαχαιρώσουν;

Μάρτυρας: Έλα εδώ, ρε πούστη…

Υπεράσπιση: Που το φώναζε;

Μάρτυρας: Στο Ρουπακιά. Φαντάζομαι ότι ήδη τον είχε μαχαιρώσει γιατί έκανε πίσω και πήγε να φύγει.

Συνήγ: Αναρχικούς είδατε στην περιοχή;

Μάρτυρας: Όχι

Συνηγ: Από την εμπειρία σας σε πορείες, ποιά είναι η διακριτική τους εμφάνιση;

Μάρτυρας: Σακίδια στην πλάτη, μαύρα ρούχα….

Συνηγ: Άρα δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή που φοράει μαύρα ρούχα. Για να ήρθαν 40 άτομα στη Νίκαια -που λέει η πολιτική αγωγή- θα πρέπει να υπάρχουν και αντίπαλοι. Τι λέτε για αυτό;

Πρ: Αρκετά! Επόμενη ερώτηση. Μην απαντάτε!

Το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν ξανά όταν συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα “αίμα τιμή Χρυσή Αυγή ” ξέρει κάποιο άλλο όπως το “ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλας”. Ο συνήγορος αν και η ερώτησή του ήδη προκαλούσε αντιδράσεις επέμενε στην ερώτηση ζητώντας από τον μάρτυρα να πει τι του έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το συγκεκριμένο σύνθημα. Ο μάρτυρας δεν απαντούσε αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την υπεράσπιση φώναζαν “την Πηγάδα, την Πηγαδα ” με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διακόψει και πάλι τη διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα