Διαβήτης τύπου 2: Ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη θεραπείας
Ενθουσιασμένοι οι επιστήμονες που εντόπισαν πώς λειτουργεί η πρωτεΐνη πίσω από την ασθένεια. Έτσι, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη θεραπείας.
- 18 Σεπτεμβρίου 2020 17:38
Η πρωτεΐνη πίσω από τον διαβήτη τύπου 2 έχει πλέον επιβεβαιωθεί από τους επιστήμονες και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σημαντική ανακάλυψη αναφορικά με την θεραπεία.
Πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με διαβήτη σε όλο τον κόσμο, και η πλειονότητά τους έχει τον Τύπο 2 – ο οποίος αναπτύσσεται αυτοάνοσα, όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν η παραγόμενη ινσουλίνη δεν λειτουργεί σωστά.
Η αρχιτεκτονική των αμυλοειδών ινιδίων, μια δομή ινών που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του διαβήτη τύπου 2, έχει παρατηρηθεί για πρώτη φορά από επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο Nature Structural and Molecular Biology, σύμφωνα με το Good News Network.
Ο συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Neil Ranson, του Πανεπιστημίου του Λιντς, δήλωσε ότι το εύρημα είναι “πραγματικά συναρπαστικό”, επειδή “είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της διαδικασίας της νόσου. Με αυτές τις δομές παίρνουμε μία πρώτη ματιά στο τι μπορεί να συμβαίνει”.
Η συν-συγγραφέας της μελέτης καθηγήτρια Sheena Radford, προσέθεσε ότι η ανακάλυψη είναι σημαντική, “Όχι μόνο για την κατανόηση της αμυλίνης – αλλά για την κατανόηση πολλών ασθενειών που συνδέονται με αυτό, όπως το Alzheimer και το Parkinson“.
Η καλύτερη κατανόηση της δομής των αμυλοειδών ινιδίων θα μπορούσε, λοιπόν, να ανοίξει το δρόμο για καλύτερες θεραπείες που θα επωφελούσαν εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από αυτές τις ασθένειες.
Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.