Διδυμότειχο: Συγκινεί το ζευγάρι ηλικιωμένων που δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο

Διαβάζεται σε 2'
Διδυμότειχο: Συγκινεί το ζευγάρι ηλικιωμένων που δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο
GLOMEX

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους προχώρησε ζευγάρι ηλικιωμένων στο Διδυμότειχο, δωρίζοντας περισσότερα από 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης.

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η ανιδιοτελής πράξη ενός ζευγαριού ηλικιωμένων από το Διδυμότειχο, που αποφάσισε να δωρίσει τις οικονομίες μιας ζωής στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο κ. Παναγιώτης και η κ. Σωτηρία Αραμπατζή που ζουν στη Μάνη στο Διδυμότειχο, από όπου χρειάστηκε να ξενιτευτούν το 1966 και να εργαστούν σε βιομηχανίες στη Γερμανία, δίνουν ένα μάθημα ζωής με την ταπεινότητά τους, μιλώντας για την πράξη τους.

“Χαρήκαμε που δέχτηκαν τη δωρεά γιατί αλλιώς θα στεναχωριόμασταν” λένε μιλώντας στην ΕΡΤ. Τα χρήματα θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, στην αγορά ενός μικρού λεωφορείου, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας.

Η διοίκηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την προσφορά τους, χαρακτηρίζοντάς τους ευεργέτες. Τα χρήματα αυτά ήταν οι κόποι μιας ζωής, τα μεροκάματα δεκαετιών στην ξενιτιά. Το βιός τους το κράτησαν και επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη στη Μάνη Διδυμοτείχου θέλησαν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Όπως λέει ο κ. Παναγιώτης η γυναίκα του το σκεφτόταν καιρό. “Η Σωτηρία το ξεκίνησε και είπε να αγοράσουμε ένα ασθενοφόρο.”“μόνο εμένα λέει..μαζί τα βγάλαμε τα λεφτά…” παρεμβαίνει η κ. Σωτηρία, καθισμένη δίπλα του. Την όλη διαδικασία, την ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης και ήταν σε συζητήσεις δυο μήνες με τη διοίκηση του νοσοκομείου που τους εξέθεσε τις ανάγκες που υπήρχαν τακτοποιηθούν.

Όσο για το πώς αισθάνονται: “Είμαι πολύ χαρούμενος που δέχτηκαν γιατί αλλιώς θα στεναχωριόμουν” λέει αφοπλιστικά ο κ. Σωτήρης. “Νιώθω μεγάλη χαρά… όλος κόσμος από λίγο να βοηθάει” είναι το μήνυμα που στέλνει και η κ. Σωτηρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα