Δικαστικός Χάρτης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων

Διαβάζεται σε 3'
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων στο πρώην Ειρηνοδικείο στην Αθήνα, για το νέο δικαστικό χάρτη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων στο πρώην Ειρηνοδικείο στην Αθήνα, για το νέο δικαστικό χάρτη (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν οι δικηγόροι Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο δικαστικό χάρτη που τίθεται σε ισχύ. Ο ΔΣΑ έχει εξαγγείλει καθολική αποχή για σήμερα, Δευτέρα (16/9).

Την αντίδρασή τους στην εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη, λόγω της ελλιπής υποδομής και ενημέρωσης εξέφρασαν οι δικηγόροι της Αθήνας, προχωρώντας σε διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Ειρηνοδικείου της Αθήνας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιεί καθολική αποχή σήμερα, ημέρα που τίθεται σε ισχύ ο δικαστικός χάρτης, συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, με τον πρόεδρο Δημ. Βερβεσό να καταγγέλλει την προβληματική υλοποίηση του έργου.

Όπως εξήγησε σε δήλωσή του, η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο, δεν μπορεί να σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις στα χαρτιά, χωρίς να έχει ενημερώσει για τις δικαστικές αίθουσες, χωρίς να έχει υπαλλήλους, χωρίς να έχει προβεί σε όλες απαραίτητες εργασίες υποδομής αφήνοντας μια σειρά από δικονομικά ζητήματα ανοιχτά».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων στο πρώην Ειρηνοδικείο στην Αθήνα, για το νέο δικαστικό χάρτη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων στο πρώην Ειρηνοδικείο στην Αθήνα, για το νέο δικαστικό χάρτη (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, «είναι χιλιάδες οι υποθέσεις που εκκρεμούν σήμερα στο πρωτοδικείο της Αθήνας, το μεγαλύτερο πρωτοδικείο της χώρας με μια πλήρη ανοργανωσιά, με υποφακέλους οι οποίοι έρχονται τώρα από το ένα δικαστήριο στο άλλο χωρίς την λειτουργία του συστήματος Solon. Είναι προφανές ότι όλοι θέλουμε να επιταχυνθεί η δικαιοσύνη, όμως δεν είναι μόνο θέμα ενοποίησης του Ά Βαθμού, είναι θέμα που αφορά τις διαδικασίες και τις υποδομές. Η Κυβέρνηση πρέπει να μας πει και να μας εξηγήσει πώς θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα με αυτήν την τομή που κάνει, για την οποία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και ό,τι μέτρα πήρε τα ψήφισε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα».

Την απαίτηση για λειτουργικές υποδομές επεσήμανε και ο πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Μαντάς. «Με μία πρωτοφανή επίδειξη ενότητας και αγωνιστικότητας οι δικηγόροι της Αθήνας στέκονται σθεναρά απέναντι σε σχεδιασμός επί χάρτου, διεκδικούν δημιουργία υποδομών ικανών να αναβαθμίζουν το σύστημα απονομής δικαιοσύνης και να διασφαλίζουν την λειτουργία του κράτους δικαίου» επεσήμανε σχετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα