Δικαστήριο έκοψε 40% χρέους σε δανειολήπτη

Δικαστήριο έκοψε 40% χρέους σε δανειολήπτη

Νέα δικαίωση για δανειολήπτη στην Κρήτη. Τι λέει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου

Δικαιώθηκε δανειολήπτης από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Η υπάλληλος του δημοσίου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ώστε να υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη.

Η υπερχρεωμένη δανειολήπτρια είχε οφειλές προς τράπεζες και ΟΕΚ ύψους 323 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων τα 290 χιλιάδες ευρώ αποτελούν οφειλή για στεγαστικό και επισκευαστικό δάνειο και τα υπόλοιπα ήταν οφειλή σε καταναλωτικό δάνειο στο οποίο εμφανιζόταν ως εγγυήτρια.

σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η υπάλληλος είδε το μισθό της να περικόπτεται δραστικά. 

Το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο είναι μια ισόγεια μονοκατοικία 151 τ.μ στην περιοχή Βούτες, η οποία αποτελεί και την κύρια κατοικία της, καθώς και ένα επιβατικό αυτοκίνητο 13 ετών,  στο οποίο υπάρχει παρακράτηση κυριότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση η αιτούσα θα καταβάλει για τα επόμενα 4 χρόνια 48 δόσεις των 500 ευρώ, ενώ αναφορικά με το στεγαστικό δάνειο για να κρατήσει το σπίτι πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής αξίας.

Η τελευταία ανέρχεται σύμφωνα με το δικαστήριο σε 200 χιλιάδες ευρώ, άρα η δανειολήπτρια θα καταβάλει 170 χιλιάδες ευρώ τα επόμενα 20 χρόνια.

Το θετικό είναι πως η καταβολή των χρημάτων για το σπίτι θα ξεκινήσει 3 χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, ωστόσο θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό.

Η διαγραφή του χρέους έφτασε στο 40% της συνολικής οφειλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα