Δίκη για το Μάτι: Αποζημίωση 310.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος

Δίκη για το Μάτι: Αποζημίωση 310.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος
Σημείο στο Μάτι Eurokinissi

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο, σε δίκη για το Μάτι, αποφάσισε τη δικαιώση συγγενών μιας γυναίκας που πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τη φωτιά, επιδικάζοντας αποζημίωση 310.000 ευρώ.

Με δεύτερη απόφαση του, το Διοικητικό Πρωτοδικείο δικαιώνει τους συγγενείς ενός θύματος, που έχασε τη ζωή της στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο με την (αριθμός 8941/2023) απόφασή του επιδίκασε αποζημίωση που φθάνει τις 310.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση, λόγω ψυχικής οδύνης, σε συγγενείς θύματος από την τραγική πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι των συγγενών του θύματος, Κωνσταντίνος Φύσσας και Δημήτρη Σκύδρα: Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας είναι κομβική και πολύ σημαντική διότι πρόκειται για την πρώτη υπόθεση που αφορά θύμα, που πνίγηκε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να σωθεί από τον όλεθρο της φωτιάς. Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση επιρρίπτει ευθύνες, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πολιτική Προστασία, όπως οι προηγούμενες, αλλά, σύμφωνα με την απόφαση, και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Μαραθώνα για σημαντικές παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα“.

Η προσφυγή στο δικαστηρίο σχετίζεται με μια γυναίκα, η οποία στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις φλόγες, πνίγηκε. Οι συγγενείς θεωρούν ότι οι ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού οδήγησαν σε “βασανιστικό και επίπονο θάνατο της συγγενούς τους, η οποία παρά την ηλικία της ήταν υγιής και αυτοεξυπηρετούνταν.

Όσον αφορά το ποινικό κομμάτι της τραγωδίας, ο αξιωματικός που υπηρετούσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, Μιχάλης Αυγουλέας, κατέθεσε στη δίκη ότι στο κέντρο ενημερώθηκαν για την τραγικότητα της κατάστασης στην περιοχή έπειτα από σήμα που ήρθε από τη Δανία, συμπληρώνοντας ότι η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα