Δίκη Καραϊβάζ: Η κατάθεση της Ζήνας Κουτσελίνη κι ένας κρίσιμος μάρτυρας

Διαβάζεται σε 3'
ΓιώργοςΚαραϊβάζ
ΓιώργοςΚαραϊβάζ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Τι κατατέθηκε για την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου και άλλοι τρεις νεκροί της “Greek mafia”.

Συνεχίστηκε  με καταθέσεις μαρτύρων η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται δύο αδέρφια, Έλληνες, 41 και 49 ετών, οι οποίοι φυλάσσονται από αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό και κουκούλες.

Πρώτη κατέθεσε στο δικαστήριο η παρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη, στην τηλεοπτική εκπομπή της οποίας εργαζόταν ο Καραϊβάζ τα τελευταία τρία χρόνια πριν δολοφονηθεί.

Γνωρίζω τον Γιώργο καλά -μιλώ σε ενεστώτα χρόνο. Τον ενδιέφερε πάντα η αλήθεια και την κάλυπτε από όλες τις πλευρές. Είναι αναντικατάστατος και η δολοφονία του είναι σφαίρα στη δημοκρατία“, είπε η κα. Κουτσελίνη.

Δεν φαινόταν να τον απασχολεί τίποτα, ως την τελευταία μέρα ήταν πολύ ευδιάθετος και κάναμε πλάκα. Ο Γιώργος δεν μοιραζόταν τα θέματά του, όμως είμαι σίγουρη ότι το κίνητρο της δολοφονίας του ήταν να του κλείσουν το στόμα για όσα γνώριζε ως δημοσιογράφος. Αυτός καθιέρωσε τον όρο Greek Mafia και μιλούσε δημόσια στις εκπομπές για τα θέματα που ερευνούσε“, κατέθεσε η παρουσιάστρια.

Το δρομολόγιο και τα κινητά

Στη συνέχεια, κατέθεσε στο δικαστήριο ένας κοντινός φίλος του νεότερου σε ηλικία κατηγορούμενου. Η μαρτυρία του θεωρείται σημαντική, διότι ήταν με τον κατηγορούμενο την ημέρα που τελέστηκε η δολοφονία. “Έφυγα από τη δουλειά μου στην Ηλιούπολη μετά τις 2 το μεσημέρι και πήγα με το αυτοκίνητο να τον πάρω από το πατρικό του, στη Νίκαια. Έφτασα εκεί περίπου μια ώρα αργότερα και τον κάλεσα να κατέβει. Πήγαμε στον Ασπρόπυργο για να δούμε ένα φορτηγό μεταφορών που είχαμε αγοράσει από κοινού και ήταν στο συνεργείο“, κατέθεσε.

Οι ώρες που αναφέρονται παραπάνω έχουν σημασία, σύμφωνα με τους παράγοντες της δίκης. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής επέμεναν ιδιαίτερα στην ώρα και το δρομολόγιο που ακολούθησε ο μάρτυρας και επιπλέον επισήμαναν ότι δεν υπάρχει τηλεφωνική κλήση του προς τον κατηγορούμενο. “Πιθανόν να τον κάλεσα στο Viber ή το Signal, δεν θυμάμαι“, απάντησε ο μάρτυρας.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής επισήμαναν, επίσης, ότι ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος διατηρούσε φιλική σχέση με άλλα δύο άτομα, που επίσης δολοφονήθηκαν και οι εκτελέσεις τους αποδίδονται από τις υπηρεσίας ασφαλείας στον λεγόμενο πόλεμο της Greek Mafia. “Δεν σας προκαλεί εντύπωση ότι ο φίλος σας, που δικάζεται για τη δολοφονία Καραϊβάζ, διατηρούσε σχέση με δύο ανθρώπους που δολοφονήθηκαν;“, ρώτησαν οι δικηγόροι. “Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, όμως είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά”, απάντησε ο μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα