Δίκη Κλοντιάνα Τσέλο: Ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση στο Χαλάνδρι

Δίκη Κλοντιάνα Τσέλο: Ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση στο Χαλάνδρι
Eurokinissi

Ο γιατρός - θύμα της Κλοντιάνα Τσέλο αναφέρθηκε στη σχέση του με την κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του για να τον σκοτώσει και να πάρει μαζί της την ανήλικη κόρη τους.

Τη στιγμή που οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν γύρω από τον ίδιο και την κόρη του έξω από το σπίτι τους στο Χαλάνδρι τον Νοέμβριο του 2021, από το χέρι της μητέρας του παιδιού, περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο γιατρός – θύμα της Κλοντιάνα Τσέλο.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη σχέση του με τη γυναίκα, η οποία κατά την κατηγορία, είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του για να τον σκοτώσει και να πάρει μαζί της την ανήλικη κόρη τους. Όπως εξήγησε, του έχει αναγνωριστεί η αποκλειστική γονική μέριμνα του παιδιού από το 2018, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχαν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία είχε απαγορευθεί στην κατηγορούμενη να πλησιάζει το παιδί.

Αναφερόμενος στην ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό, ο 70χρονος περιέγραψε ότι είδε τη γυναίκα έξω από την πολυκατοικία,  την ώρα που ο ίδιος και το παιδί ερχόντουσαν με το αυτοκίνητο.

«Η κατηγορούμενη ήρθε στο παράθυρο του αυτοκινήτου και έλεγε στο παιδί να βγει έξω από αυτό. Μετά πήγε στην κύρια είσοδο και την άκουσα να μου λέει: “Κ@@@@λη το παιδί δε θα κάνει ό,τι θέλεις εσύ”. Ατάραχη άνοιξε το τσαντάκι έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να με πυροβολεί. Είχε ρίξει τρεις – τέσσερις πυροβολισμούς. Σταμάτησε να πυροβολεί γιατί μάλλον έπαθε εμπλοκή το όπλο και επειδή με έβλεπε ζωντανό με τη λαβή του όπλου άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι Προσπάθησα να φύγω… Ήμουν αιμόφυρτος και τότε πήρε μια πέτρα και με χτύπαγε στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Σταμάτησε κάποια στιγμή να με χτυπά και είπε στο παιδί “πάμε να φύγουμε”. Το παιδί ξάπλωσε κάτω για να μην πάει μαζί της» κατέθεσε το θύμα και περιέγραψε όλη την ιατρική περιπέτεια, στην οποία υποβλήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι εκτός από τον ίδιο κινδύνεψε και το παιδί, αφού ήταν κοντά του όταν η κατηγορούμενη ξεκινήσει να πυροβολεί προς το μέρος του.

Χωρίς συνήγορο

Αν και η δίκη ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης (2/11), ο μάρτυρας άργησε να καταθέσει, καθώς η κατηγορούμενη που παραμένει στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενη, μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου κάτω των 14 ετών, δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης.

Αν και το δικαστήριο διόρισε αυτεπάγγελτα δύο διαφορετικούς συνηγόρους, η ίδια αρνήθηκε την εκπροσώπησή της από αυτούς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία δίχως η 50χρονη να έχει υπερασπιστή.

Στη συνέχεια, η ίδια προχώρησε σε σειρά αιτημάτων, όπως για την τηλεοπτική κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ ζήτησε και την αντικατάσταση μελών της έδρας. Η διαδικασία εν τέλη ξεκίνησε μετά την απόρριψη όλων των αιτημάτων από το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα