Λιγνάδης: Αναβλήθηκε η δίκη του στο Εφετείο

Διαβάζεται σε 3'
Λιγνάδης: Αναβλήθηκε η δίκη του στο Εφετείο
Δίκη Λιγνάδη EUROKINISSI

Νέα αναβολή στη δίκη σε δεύτερο βαθμό του Δημήτρη Λιγνάδη για τις 21 Μαρτίου 2025, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Στην αναβολή της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον άλλοτε τρανό άνδρα του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Το δικαστήριο ανέβαλε για την 21η Μαρτίου του 2025.

Παρόντος του κατηγορούμενου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Ιωάννης. Βλάχος, ανέπτυξε το αίτημα του εντολέα του εξηγώντας ότι πλέον είναι κάτοικος Σουηδίας και σήμερα Δευτέρα (9/9) επρόκειτο να ξεκινήσει την εργασία του. «Η εργασία του προκύπτει από εξάμηνη σύμβαση και δεν δικαιούται άδειας για να προσέλθει στο δικαστήριο» υποστήριξε ο συνήγορος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής λόγω κωλύματος της υποστήριξης της κατηγορίας, υιοθετώντας αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι μάρτυρες Ελένη Κούρκουλα και ο Ιωάννης Λιγνάδης, αδελφός του κατηγορούμενου.

Κατά την άφιξή του στο δικαστήριο, ο Δημήτρης Λιγνάδης προχώρησε σε σύντομες δηλώσεις: “Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, πριν γίνει το Εφετείο, ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει αναβολή για να μπορέσω να αποδείξω την αθωότητά μου. Απλώς θέλω να σας πω ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό, επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Και αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμώνανέφερε.

Η έφεση

Tο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ότι ο Δημήτρης Λιγναδης βίασε έναν ανήλικο στην Επίδαυρο το 2015 (κατά πλειοψηφία 4-3) και έναν δεύτερο, το διάστημα που ο τελευταίος διέμενε στο σπίτι του  Λιγνάδη (κατά πλειοψηφία 5-2). Συγχρόνως, αθωώθηκε για τους βιασμούς δυο ακόμα καταγγελλόντων, ο ένας εκ των οποίων δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο για να στηρίξει τα όσα απέδιδε στον κατηγορούμενο.

Σε κάθε περίπτωση, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καλείται να εξετάσει από την αρχή την υπόθεση. Η ασκηθείσα έφεση θέτει ζητήματα τόσο ουσίας -αναφορικά με τις απαλλαγές του Δημήτρη Λιγνάδη- όσο και ύψους τη ποινής που επιβλήθηκε για τους δύο βιασμούς για τους οποίους κρίθηκε ένοχος.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εφέσεως, η ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε για κάθε έναν από τους δυο βιασμούς θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που ορίστηκε τελικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα