Δίκη Πισπιρίγκου: Ακόμα δύο μάρτυρες της υπεράσπισης αμφισβητούν την κεταμίνη

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη Πισπιρίγκου: Ακόμα δύο μάρτυρες της υπεράσπισης αμφισβητούν την κεταμίνη
Ρούλα Πισπιρίγκου INTIME NEWS

Οι δύο ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακοπούλου και Χρ. Κραββαρίτης, προτάθηκαν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καταθέτοντας πως η κεταμίνη δεν μπορεί να είναι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας.

Τις αντιρρήσεις τους ως προς τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας έθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δύο επιστήμονες που έχουν προταθεί ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με την κατηγορούμενη να είναι απούσα από τη σημερινή διαδικασία, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάθεση της.

Στις ερωτήσεις της υπεράσπισης, επανέλαβε το ενδεχόμενο οι θάνατοι των τριών παιδιών να σχετίζεται με κάποια κληρονομική νόσο, αμφισβητώντας ότι η κεταμίνη στάθηκε η αιτία θανάτου. «Δεν έχω ταχθεί ποτέ κατά των γιατρών ότι έχει γίνει έχει γίνει εν μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου» είπε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.

Αντιστοίχως, ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, επίσης προτεινόμενος από την υπεράσπιση, έκανε λόγο για «ύπαρξη καλπάζουσας λοίμωξης» καθώς και για «πολυφαρμακία που φέρνει παρενέργειες και αποδυναμώνει τον οργανισμό». Κι αυτός με τη σειρά του, δεν δέχθηκε πως η κεταμίνη αποτελεί την αιτία θανάτου, υποστηρίζοντας ότι η κεταμίνη πρέπει να χορηγήθηκε στο στάδιο της δαισωλήνωσης. «Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει, δεν έχουμε ευρήματα που να καταδείξουν τη δηλητηρίαση» κατέθεσε.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Οκτώ άτομα, γιατροί, νοσηλευτές, συμφώνησαν ότι δεν δόθηκε κεταμίνη. Εσείς έχετε άλλη πεποίθηση;

Μάρτυρας: Η εμπειρία μου λέει αυτό. Δεν έχω δει διασωλήνωση χωρίς αναισθησία. Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες. Δεν επιτέθηκα στους κλινικούς γιατρούς. Είναι ο λόγος τους εναντίον του δικού μου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα