Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν μπορώ να εξηγήσω τον θάνατο της Τζορτζίνας” είπε ο καρδιολόγος του “Αγλαϊα Κυριακού”

Δίκη Πισπιρίγκου: “Δεν μπορώ να εξηγήσω τον θάνατο της Τζορτζίνας” είπε ο καρδιολόγος του “Αγλαϊα Κυριακού”
Ρούλα Πισπιρίγκου eurokinissi

Ανεξήγητος κατά τον καρδιολόγο του Αγλαϊα Κυριακού ο θάνατος της Τζορτζίνας αφού, όπως τόνισε, "δεν υπήρχε κανένα καρδιολογικό νόσημα",.

“Δεν υπήρχε καρδιολογική αιτία στην ανακοπή. Δεν μπορώ με βάση τα δεδομένα της Τζορτζίνας να εξηγήσω τον θάνατο” δήλωσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», Στυλιανός Στειρόπουλος.

Ο γιατρός κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως δύο ημέρες πριν η Τζωρτζίνα υποστεί τη μοιραία ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο, την εξέτασε μετά από αίτημα των παιδιάτρων του “Αγλαϊα Κυριακού” .

Όπως είπε “στις 27 Ιανουαρίου 2022 έγινε η καρδιολογική εξέταση στη Τζωρτζίνα και σε γενικές γραμμές ήταν όλα φυσιολογικά. Ακούσαμε ένα αθώο φύσημα. Έγινε καρδιογράφημα, είχε φυσιολογικό ρυθμό,έγινε υπερηχογράφημα καρδιάς και ήταν φυσιολογικό”. Λίγο μετά μάλιστα, σε ερωτήσεις της προέδρου , ο γιατρός τόνισε πως “ήταν έκπληξη” ότι το παιδί κατέληξε τονίζοντας πως μπορεί με απόλυτη σιγουριά να βεβαιώσει ότι τα αίτια της ανακοπής δεν είναι καρδιολογικά.

Ο κ. Στειρόπουλος είπε επίσης πως ρώτησε τη μητέρα εάν μπορούσε να του δείξει τα επεισόδια βραδυκαρδίας που έκανε η Τζωρτζίνα και ότι εκείνη του έδειξε βίντεο που είχε “Εγώ ουσιαστικά το μόνιτορ είδα στο βίντεο. Από αυτό συμπέρανα ότι η συσκευή (βηματοδότης) λειτουργούσε κανονικά” τόνισε ο μάρτυρας. Παράλληλα ,όπως είπε , σε συνεννόηση και με τον Ανδρέα Ηλιάδη, τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Πατρών αποφάσισαν να αλλάξουν τη φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας με άλλο καταλληλότερο φάρμακο από αυτό που λάμβανε, για την υπέρταση.

Πρόεδρος: Αυτά τα επεισόδια βραδυκαρδίας εξηγούνται;

Μάρτυρας: Καρδιολογικά όχι. Εγώ όφειλα να ψάξω εάν είχε κάτι η καρδιά. Δεν υπήρχε κάποια καρδιολογική αιτία, νόσημα από το οποίο να υπάρχει κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου. Η καρδιά ήταν οχυρωμένη με απιδινωτή, έπαιρνε κατάλληλη αγωγή, ήταν έκπληξη για εμάς ότι πέθανε το Σάββατο.

Κληθείς με βάση τα καρδιολογικά δεδομένα της 29ης Ιανουαρίου 2022, ημέρας θανάτου του παιδιού, να εξηγήσει τι μπορεί να συνέβη , ο μάρτυρας δήλωσε αδυναμία να δώσει επιστημονική εξήγηση

Πρόεδρος: Μπορείτε να εξηγήσετε με κάποιο τρόπο τι συνέβη μέχρι τις 14:30;

Μάρτυρας: Όχι δεν μπορώ.

Πρόεδρος: Αυτά που συνέβησαν παραπέμπουν έναν γιατρό κάπου; Είναι εμφάνιση κάποιου σπάνιου για παράδειγμα καρδιολογικού νοσήματος;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καρδιολογικά είναι ανεξήγητος ο θάνατος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα